
Cum sa treci de limita imbracatului corect
Toti avem aceleasi note muzicale (haine), fiecare canta o alta melodie (stil personal). Iar pentru a ajunge sa interpretezi o melodie, este absolut necesar sa inveti sa o canti corect si sa o exersezi pana ajungi sa uiti regulile si sa improvizezi dupa glasul instinctului si talentului tau…
Astfel, ca dupa ce ne recalibram garderoba, ajungem sa aflam care este silueta pe care o avem in mod real, cum sa ne raportam la ea, care sunt proportiile de care trebuie sa tinem cont in alcatuirea unei tinute, cum sa le urmarim si sa le cream, care sunt croielile si culorile care ne avantajeaza, cum sa manipulam hainele, iar apoi vom face asta o perioada lunga.
Cat de lunga? Depinde de stadiul din care am plecat.
Poti imbraca un an de zile o pereche de jeansi pe care, intr-un final, i-ai cumparat la culoarea si croiala potrivite tie, insa sa iti vina ideea si curajul de a le pune o curea colorata dupa trei luni, ca sa nu mai zic aceea de a le pune o esarfa in loc de curea, dupa trei ani.
Astfel, sa ajungi de la punctul A la punctul B necesita timp, rabdare, efort si multa perseverenta si, mai are nevoie de un ingredient si acela este mindfulness, trairea constienta. Si nu exagerez deloc, caci creativitatea odata declansata constient se va manifesta si va ajunge sa produca efecte nebanuite asupra ta, iar cel mai repede se va vedea in haine si in modul in care le abordezi in viata de zi cu zi.
Acum, ca sa imi adun gandurile si sa va fiu de folos, va dau cateva indicii de ce nu reusiti sa iesiti din zona imbracatului si sa treceti in cea a stilului personal:
- Creeaza-ti tinuta in jurul unei piesa-focus
Am promis si voi detalia acest aspect al piesei focus intr-un alt articol.
Pe scurt, atunci cand te gandesti la o tinuta pornesti de la o piesa, ea poate fi un pantalon, un accesoriu sau o haina si toate celelalte lucruri graviteaza in jurul ei.
Mi-am cumparat o super pereche de pantaloni de brocart cu insertii argintii, ii voi purta cu un pulover simplu cu alb si gri, o pereche de botine gri flat si un colier. Nimic nu le va stirbi din stralucire, se vor armoniza si completa cu celelalte, dar nu vor concura, iar ei vor fi focusul tinutei.
La fel poti face cu o orice piesa din garderoba, pune-ti in cap sa o porti si adu alte haine care sa graviteze in jurul ei si sa o faca sa straluceasca. Altfel, se poate ca tinuta sa se piarda in amorf, sa nu aiba o structura precisa, sa nu iti atraga atentia cu absolut nimic.
2. Dezvaluie-te cu mai mult curaj
Eu tot zic de punctele fizice forte, de calitatile fizice pe care le admirati la voi, insa multe nu va iubiti corpul si gata. Din experienta va spun ca va veti intoarce la el si va veti redescoperi umerii, genunchii, incheieturile, scobitura dintre sani, sternul, spatele daca o sa va duceti la sport regulat, la pilates, yoga, body art, sport in general, practicat, eventual, in compania altor femei.
Ajungem sa ne consideram corpul bun doar de ascuns, camuflat si cenzurat, insa el nu ne minte niciodata si ne slujeste cu devotament si este cel mai pretios si frumos bun pe care-l detinem.
Dezgoleste-ti umerii, lasa decolteul putin mai jos, scoate-ti bratele, incheieturile la soare, sufleca pantalonii, lasa la vedere gleznele, impodobeste sternul cu o bijuterie, prinde parul intr-o coada si lasa gatul zvelt si urechile impodobite cu cercei lungi sa atraga privirile si complimentele, sa te faca sa te simti frumoasa.
3. Cumpara-ti bijuterii si poarta-le
Nivelul de stil si educatie estetica al unei femei se vede in detaliile hainelor sale si in accesorii. Va rog mult lasati falsele pudori, fricile inchipuite ca daca purtati ceva mai mult decat bobite insipide in urechi si un lantisor veti da in mania fashionistelor.
Bijuteriile si accesoriile (curele, manusi, esarfe, fulare, ochelari) au rolul de a va diferentia, de a unifica tinuta, de a aduce stralucire si detaliu, de a pune accentul, de a muta atentia acolo unde va doriti voi.
Lasati-va cuprinse de impulsurile de a va impodobi, caci pana la a friza impopotonarea este cale asa de lunga, ca nici cu privirea nu o cuprindeti. Cand am uitat ce valoare are o pereche de cercei cu un design deosebit, cand am uitat sa purtam brose pe rever sau prinse nonsalant pe fular, cand am uitat sa ne jucam cu clinchetul colierului lung si a bratarilor colorate?
Bijuteriile sunt necesare, asa cum rasfatul, alintul, moftul, cochetaria sunt necesare. Oricat de corecta ar fi o tinuta, este matuita, umbrita, nici prea prea, nici foarte foarte de lipsa accesoriilor, de orice natura ar fi ele.
4. Fii blanda cu tine, nu-ti mai vana fiecare greseala
Stiti de ce nu gatesc mult femei decat din nevoie, pentru ca li se pare ca daca nu sunt un master chef cu cinci stele Michelin, atunci prefera sa cumpere pizza?
Fiecare dintre noi are abilitatile sale si este foarte bun la ceva si mai putin bun la altele. Asadar, fiti blande cu voi!
Daca o sa cazi in mania dresului care nu este fix aceeasi nuanta cu rochia, atunci calea catre reintrarea in robotizarea jeansi, pulover si bocanci unisex este de 100%. Stiu ce vorbesc, am vazut asta de multe ori.
Asortarea nu este cel mai important lucru din lume intr-o tinuta, cum lipsa ei cu 20 % este chic, nu greseala. Proportiile sunt mai importante decat silueta. Degeaba ai 55 de kilograme, daca tu nu stii sa-ti bagi bluza in pantaloni si sa-ti pui o curea care sa-ti evidentieze zveltetea.
5. Adapteaza retetele stilistice invatate
Acum vreo doi ani tatal meu descopera uimit, dupa o masa la maica-sa, ca bunica mea, chiar nu gateste atat de bine pe cat ramasese el cu impresia din copilarie. Pam-pam! Avea dreptate, niciodata nu o facuse. Bunica-mea fiind tipul work-no fun, urmarea reteta si nu condimenta, schimba, adapta in functie de ingrediente, gust, anotimp, ocazie etc. Asadar, iesea o mancare fara personalitate, buna si atat.
Acelasi lucru se aplica si in stilul vestimentar. Stiti prea bine ca o camasa alba cu o pereche de jeansi conici sunt o reteta castigatoare, insa daca pe deasupra ai tranti toate colierele de agate pe care le detii, atunci de abia ai puncta cu un detaliu creativ.
Neutrele, de care explicam aici: Ce sunt culorile neutre si cum le purtam, griurile, bejurile, negrul, albul, bleumarinul, kaki, brunurile pot fi purtate intre ele si cu toate celelalte culori, formeaza o baza, nu se razboiesc intre ele. Adauga-le ceva, o culoare, un detaliu!
Daca fiecarui plod de pe lumea asta i-ar fi frica sa se ridice in doua picioare, fiindca exista posibilitatea sa cada, atunci umanitatea ar merge in patru labe in proportie covarsitoare. Daca ne dorim o lume mai frumoasa, armonioasa, echilibrata, constienta de sine, e asa de usor si fara riscuri sa incepem cu propriul dulap, propria casa, propria perspectiva.
Va iubesc si va imbratisez,
Credit: Pinterest.com
Ne vedem la seminar: Transforma-ti fiecare tinuta intr-o semnatura de stil, mai sunt cateva locuri. 🙂
Votre,
Gabi Urda
4 Comments