15 Idei & trucuri de organizare a garderobei

By  |  0 Comments

Pana sa infrunti adevaratul dragon si sa-ti reorganizezi din temelii dulapul de haine si toate locurile in care iti de pozitezi hainele, pantofii si accesoriile, poti sa aplici cateva dintre sfaturile de mai jos. Asa sa iti faci curaj si te convingi de necesitatea de a-ti disciplina haosul din casa si minte…

Trucuri de organizat garderoba

  1. Cumpara suficiente umerase serioase, din lemn sau plastic mai gros ori imbracate cu textil etc. si elimina-le pe cele din sarma, de la curatatorie.
  2. Aranjeaza fiecare haina pe umerasele potrivite: sacourile si paltoanele pe umerase cu umeri lati, fustele pe umerase pentru fuste, umerase imbracate cu catifea pentru bluzele delicate din matase si voal etc.
  3. Scrie cu un marker ce se afla in fiecare cutie de pantofi, asa nu vei mai fi nevoita sa le desfaci pe toate pentru a cauta ceva.
  4. Neaparat sa ai o oglinda mare, in care sa te poti vedea din cap pana in picioare, amplasata aproape de dulap.
  5. Monteaza cateva cuiere mici sau pune carlige pe usa dulapului de care sa-ti organizezi bijuteriile si gentile.
  6. Organizeaza un loc pentru depozitat sub pat, cumpara cutii etanse, cu fermoar si pastreaza acolo echipamentul de ski, paturile in plus, tot felul de haine pe care le accesezi foarte rar, ocazional.

Trucuri de organizat garderoba7. Daca ai un pat sau o canapea sub care se vad cutiile, cumpara o cuvertura mare care sa mascheze ce ai pus sub.

8. Stabileste doua locuri de pus lucruri atunci cand vii acasa. Unul ar trebui sa fie langa usa, pentru chei, telefon, ochelarii de soare, maruntisul din buzunar. Iar in dormitor este bine sa ai un cos, raft, sertar pentru alte obiecte personale, ceas, chestii la care mai lucrezi etc.

9. Pliaza si aranjeaza puloverele fara nasturi pe categorii de grosime, nu le tine pe umerasele de la curatatorie, caci se deformeaza.

10. Pastreaza cardiganele, puloverele cu nasturi pe umeras , asa le vei avea mereu la indemana si iti vor sari in ochi cand dai o ocheada prin dulap sa-ti compui o tinuta.

11. Porti doar ce vezi! Pastreaza la vedere toate fustele, pantalonii, bluzele, cardiganele, puloverele.

12. Scoate hainele din pungile de la curatatorie, acestea nu lasa materialul sa respire si chimicalele folosite la curatare pot distruge materialul.

13. Nu ocupa pantofarul cu apreski-urile, cizmele de cauciuc in timpul verii sau sandalele, flip-flops si papucii in timpul iernii.

14. Fa o triere sezoniera si pastreaza hainele de iarna (paltoane, geci groase, pulovere etc.) intr-un loc separat (debara, partea din spate a dulapului, sub pat etc.) de cele de vara, cat timpul este calduros si nu ai nevoie de ele si invers.

15. Arunca o privire prin casa si vezi unde ai mai putea crea spatii pentru depozitare (ex: pe spatele usilor de la sifonier, un agatator de curele sau esarfe). Inspira-te din revistele pentru decoratiuni, sunt idei extrem de utile pentru spatii mici.

Sunt alaturi de voi cu fiecare articol si va astept cu toata experienta mea si lectiile invatate din cautarile mele si ale clientelor mele la Workshop-ul de EDITARE & DETOX de garderoba de pe 31 ian de la Simbio, 10.30 pana la 13.00.

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.