Esarfa, altfel decat o stii

By  |  3 Comments

“Cum faci orice, asa faci totul!”, citisem deunazi un proverb. Astfel consider creativitatea la nivel mic, cum ar fi in tinutele de zi cu zi, un semn al originalitatii si dorintei de schimbare si imbunatatire in viata. Asa ca mi-am reamintit de cateva dintre jocurile mele cu esarfele…

Adun esarfe din targurile de vintage, din second hand-uri, de la bazarurile handmade. Iar dincolo de partea practica a lor, explorez constant zona dintre estetic si functional, in care creativitatea se declanseaza si descopar utilitati noi: de curea, colier, bandana etc.

1. Esarfa bandana. Imi port rareori parul despletit, mi se pare incomod, insa dezvolt tot soiul de tehnici de a-l prinde cu esarfe: ca un turban, cu funda, ca o bentita. Plus ca bentite clasice imi e imposibil sa port, caci imi dau dureri de cap de nesuportat. Pentru un plus de suport, prind bentitele cu agrafe, ca uneori, ca sa le aduc un plus de chic le atasez o brosa.

Esarfa la coc

Esarfa bandana

2. Esarfa curea. Tinutele all jeans sau all blue parca m-au cucerit vara asta. Ceva din linistea si securitatea indusa de azuriu ma face sa remarc si sa imbrac la randul meu toate hainele cu nuante din gama albastru. Stiu, stiu, ca ma paste monotonia si, tocmai de aceea imi pun ma ajut de accesorii pentru a sparge albastrul. Iar cel mai mult imi plac esarfele ca o curea si margelele lungi din lemn.

Esarfa curea

Esarfa curea

3. Esarfa bratara. O camasa barbateasca din poplin albastru deschis alaturi de o pereche de jeansi skinny, tenesii din panza si bratara cu aer optzecist dintr-o esarfa colorata si o brosa.

Esarfa bratara

Esarfa bratara

4. Esarfa colier. Margele lungi, lungi de tot din lemn, isi reiau locul in locul purtarilor cat e vara de lunga. Uneori le port simple, alteori combinate cu alte margele, iar uneori le impletesc cu o esarfa, ca pentru un colier textil supradimensionat.

Esarfa colier

Esarfa colier

5. Esarfa la geanta. De cand ma car cu laptopul peste tot, imi propun sa-mi cumpar o geanta pentru el. Pana atunci, il car in diverse sacose din piele, candva tote bag, infrumusetate de o esarfa. Insa schema cu esarfa e bine de realizat la orice geanta de care v-ati cam plictisit, insa de care nu va puteti desparti. Ii veti reda prospetimea.

Esarfa la geanta

 

Creativitatea e oriunde, inspiratia e in jurul tau, deschide ochii si sufletul! Va provoc sa le incercati!

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.