Fularul – manevra vestimentara de iarna

By  |  0 Comments
Fulare infinite, ba de frig, ba de placere

Fulare infinite, ba de frig, ba de placere

Cand ma gandesc la fulare, ma gandesc la Raluca, prietena mea, mare strangatoare a articolelor mai sus mentionate. Dincolo de aspectul lor extra-ultra-super decorativ, fularele sunt o necesitate tot timpul iernii. Si eu am multe-multe si observ incantata cum ma prinde din urma sindromul “capului-separat-de-trup”…printr-un fular imens…

1. Necesitate versus moft.

Recunosc deschis, sunt invidioasa pe voi, cei care nu suferiti de frig: toti cei care infuntati vijelia cu gatul neacoperit de textile, toti cei care va lasati parul udat si inghetat de zapada, toate cele care pasiti maiestuoase pe cel mai mare polei in cele mai subtiri si inalte cizmulite, pe toate cele care va aratati picioarele cat e iarna de lunga in dresuri subtiri de 20 DEN.

Banuiesc ca sunteti raciti/te, ca aveti cistite, ca va este al dracului de frig, unii aveti chiar ceva degeraturi superficiale…sau pur si simplu, sunteti norocosi si eu am o imaginatie care se reduce la universul meu inghetat.

In continuare cred cu patima ca fularul este o necesitate si este mai ales unul dintre articolele vestimentare care impaca cu succes capra inghetata cu varza faloasa.

Poate fi lung, scurt, colorat, subtire, foarte gros, din materiale sintetice, din lana, tricot, poate fi impletit de mana de bunica sau cusut de vreun chinez intr-o hala apartinand unui mare retailer, oricum ar fi fiecare om isi gaseste fularul. Nu doar ca te apara de frig, iti protejeaza gatul, zona cervicala, nasul si gura de aerul rece si taios, dar iti coloreaza tinuta, viata si iti confera un aer vulnerabil.

2. Fulare maxi versus fulare mini.

Parca si va vad zambind pe sub fularele voastre  “fara inceput si sfarsit”, atat de groase si mari, de parca v-ar desparti capul de corp. Si eu le iubesc, m-am prins intr-un tarziu ca pot sa mi le trag si pe cap si scutesc caciula de uzura. Sunt frumoase, intr-un “je m’enfiche” pe care fularele subtiri nu-l detin. Atat de frumoase, incat am invatat de la modelele “off duty” sa le purtam nonsalant, sa le purtam si in incapere, sa le uitam la gat asa ca o bijuterie textila.

Dar, parca, si fularele subtiri si lungi, fine, din casmir, isi au farmecul lor. Le arunci peste palton, atat cat sa isi reflecte culoarea asupra fetei. Sa simti cum ti se lipeste de obraz si te mangaie. Eu le iubesc pentru confort, cand in cadrul unui eveniment te plimbi ca tembelul cu un pahar de sampanie in mana, paltonul si marea poseta in cealalta mana si te feliciti pentru momentul cand ai ales fularul subtire, care acum se odihneste in geanta, ca alta mana nu mai aveai.

Alternativa la fularele clasice, sunt gulerele de blana, cel mai bine de blana ecologica sau de la shop-urile vintage. Sunt atat de feminine si calduroase!

Pragmatisme:

Vintage Wardrobe – Gulerul vintage animal print din blana ecologica 

Breslo – Guler de blana artificiala

Fular mustar crosetat manual – Breslo

Fular circular cu mustata – Breslo

Fular DKNY – Cultura Vintage

Etola vulpe – Cultura Vintage

Cu infinite dragalasenii,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.