Imprimeuri tropicale – manevra vestimentara de vara

By  |  0 Comments

tropical-palmsCamasile cu imprimeuri hawaiiene pe care le alege mereu, care-mi amintesc de serialele politiste si de Homer Simpson, care zice: “There’s only two kind of guys who wear Hawaiian shirts: gay guys and big, fat party animals.”

Imprimeurile acelea sunt vesele pana la urma, sunt versatile, intr-atat de mult pot fi stilizate si combinate incat acum frunzele de palmier, toucanii si florile de hibiscus sunt singur pe cel putin o rochie de vara din bagajul fiecareia dintre noi…

1. Putina istorie.

LA Times ne spune ca după al doilea război mondial, multi soldati, barbati si femei, s-au întors în Statele Unite din Asia și insulele din Pacific, cu cămăși aloha care au fost făcute în Hawaii incepand cu anii 1930.

Dupa introducerea avioanelor rapide de pasageri si dupa ce Hawai a devenit un stat al SUA, camasile cu imprimeu tropical pentru bărbați și sarafanele pentru femei au devenit suveniruri standard. Alfred Shaheen, unul dintre pionierii textilelor cu print tropical, a ridicat articolele de îmbrăcăminte la nivel de moda cu imprimeurile sale artistice, materialele de înaltă calitate și designul elegant.

Chiar Elvis Presley a purtat o camasa aloha Shaheen pe coperta albumului sau “Blue Hawaii”, în 1961. Montgomery Clift, Burt Lancaster, Ernest Borgnine si Frank Sinatra toti au purtat in filme si aparitii publice camasi cu print hawaiian.

2. Basics + tropical prints = HOT LOVE

Pana acum cativa ani nu purtam printuri, imi era teama de ele, cu ce le asortez, sunt prea “zgomotoase” vizual, atrag atentia extrem etc. Pana sa o cunosc pe ea, prietena mea, nu mare purtatoare de printuri, dar mare iubitoare de printuri, absolventa de Imprimerie Textila. De la ea am prins ghes sa le admir jocurile, imbinarile nastrusnice, puterea de a crea tinute surprinzatoare, de a armoniza silueta, de a iluziona ochiul iubitor de culoare strunita in forme. Iar imprimeurile acestea mari, tropicale, cu jocuri de frunze de palmier, de papagali, de toucani si flori de hibiscus ma transpun imediat intr-o stare de reverie – plaja, ocean, cocktailuri si “dolce far niente”.

Cumpara prima ta rochie maxi cu imprimeuri tropicale, poart-o cu tricouri albe stramte sau ia-i camasa aloha si combin-o cu pantaloni scurti intr-o culoare neutra sau cu o fusta creion alba, coliere mari colorate si lungi si pantofi cu toc intr-una dintre culorile camasii. Incheie doar primii 3-4 nasturi ai camasii, capetele de jos innoada-le – vei fi una dintre cele mai creative si bine imbracate aparitii la un cocktail lejer.

Daca vrei sa investesti in piese pe care sa le porti cativa ani, atunci cumpara o esarfa mare, stil pareo, cu care vei putea sa te infasori pe plaja sau o pereche de sandale platforma cu imprimeu tropical. Imprimeurile foarte stilizate, cu motive vegetale si geometrice au o viata mai lunga, mai ales daca sunt in culori neutre sau combinatii de culori pe care le porti frecvent. Astfel, o fusta sau o rochie cu frunze de palmier alb-negru este o piesa clasica.

Pana la urmatoarea manevra vestimentara de vara, astept colaborari si intrebari la contact@gabiurda.ro,

Aloha,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.