Problema manecilor prea lungi

By  |  0 Comments

Manecile, lungimea lor mai degraba, sunt detalii pe care le trecem usor cu vederea. De ce? Cand de foarte multe ori ajungem sa aratam de parca am purta sacoul surorii mai mari, doar pentru ca avem impresia ca nu se observa…

O, ba daaa. Si in cazul femeilor si in cazul barbatilor, manecile prea lungi va dau un aspect sleampat, de copil pierdut in haine de adult. Daca acest fapt este insotit si de largimea exagerata a sacoului sau paltonului, luati-va gandul de la o imagine inchegata, ba chiar chic, ca sa nu mai zic profesionala. Este anulata.

Manecile prea lungi

Cum ajustam manecile prea lungi

Detaliile chiar fac diferenta. 

Manecile stramte creeaza, prin lungimea si ingustimea lor, linii verticale marcante de la umeri si pana la solduri, producand iluzia ca avem corpul mai lung si subtire. De asemenea, ele impart torsul in trei parti, despartite de zonele vizibile verticale dintre maneci si pieptii sacoului. Amandoua trucurile contribuie la impresia de lung si subtire, suplu.

Manecile prea lungi

Daca la barbati sunt limite clare pentru lungimea manecii sacoului, la femei regulile sunt mult mai laxe. Astfel incat, daca stam cu mainile relaxate pe langa corp este bine ca maneca paltonului clasic sau hainei de deasupra sa ne depaseasca cu vreo 2-3 centimetri inceputul palmei, dar sa nu treaca de locul unde se leaga degetul mare de celelalte.

Manecile prea lungi

Daca vorbim de sacourile mai subtiri, din care va doriti sa iasa putin camasa, atunci e ok sa fie pana la osul incheieturii mainii.

Manecile mai scurte pot fi camuflate cu cele ale altor haine care vin dedesubt, in cazul sacoului sau cu manusi lungi, daca vorbim despre palton. Ba chiar, daca avem incheieturi fine si maini lungi, parem mai fragile si subtiri daca le lasam sa se vada. Sufleca-ti si ridica-ti manecile, lasa-ti delicatele maini la vedere.

Manecile prea lungi

Manecile mai lungi decat  au nevoie CLAR de retusuri. Camasile sunt modificate uneori prin mutarea nasturilor, pentru ca manseta sa stranga mai bine incheietura si sa nu mai alunece. Daca manecile sunt prea largi, poti vizita croitoreasa care sa le faca mai conice – vei parea mai supla.

Daca linia gatului este frumoasa, subtire, manecile trei sferturi le avantajeaza pe femeile cu solduri pline si fund bombat.

In functie de tendinte si anotimp, lungimea manecii urca si coboara, insa este util sa stii care este cea corecta in cazul unui sacou clasic sau palton. Iti va schimba repede si in mai bine imaginea.

PS: Amintiri de acum muuulti ani, cand am gasit intr-un second un pardesiu din catifea neagra. L-am adorat, avea maneci trei sferturi, i-am mutat nasturii ca sa ma cuprinda peste bust – pe eticheta scria 10-12 ani :). Nu era data cand sa nu-mi spuna ca arat ca un copil care a crescut in haine! Mama, bineinteles. Mie mi se parea asa de Chanel look. Chiar era…

Chanel Jacket

Credit: Pinterest.com

Cu drag,

Gabi Urda

Ne vedem la Workshop-ul de stil personal de pe 7 noiembrie @ Simbio

Vom vorbi despre stil personal cu date tehnice: siluete, proportii, manipularea hainelor pentru a camufla defecte si a potenta calitati fizice, dar si cu dezvaluirea multor scurtaturi practice pentru coagularea unei imagini coerente, care sa-ti fie reflexie a interiorului, dar si a ritmului de viata.
Pret: acelasi decent 80 lei
Inscrieri: contact@gabiurda.ro sau msg privat

Telefonul, selfie-ul miscat si pregatirile dinaintea intalnirii cu voi

Telefonul, selfie-ul miscat si pregatirile dinaintea intalnirii cu voi

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.