Rezolutii stilistico-motivationale pentru anul ce vine

By  |  0 Comments

Pe masura ce anul 2015 se scurgea a sfarsit, iar 2016 se nastea, am inceput un exercitiu care cuprinde trei intrebari asupra carora imi iau timp sa meditez si sa le detaliez in scris in cadrul unui jurnal: Pentru ce sunt recunoscatoare anului 2015?, Ce las in urma in 2015? si Ce imi propun in 2016?

Cateva rezolutii stilistice pentru anul ce vine

Mi-a adunat gandurile si limpezit, le-a dat putere unora si le-a secatuit pe altele, m-a purtat prin diverse stari si m-a pus in pragul luarii unor decizii. Si, pentru ca un asemenea exercitiu ne poarta prin toate zonele vietii noastre, personale, profesionale, intime etc., si pe mine m-a adus si in fata dulapului si a imaginii mele, in fata relatiei mele cu hainele si a relatiei mele cu lucrurile si valoarea lor.

Folosesc blogul pentru a aduna intr-o postare cateva impulsuri de schimbare de perspectiva in 2016, care au ca punct de pornire stilul si imaginea noastra, insa ne rascolesc viata si o reaseaza subtil in alti termeni: multe mai autentici, firesti, curati si armoniosi cu sufletul nostru, decat in anul precedent.

Multumiri de final de an#lovemyself#lovemylife#devenire

Multumiri de final de an#lovemyself#lovemylife#devenire

♥ Urmeaza instinctul! 

El este prima si cea mai corecta busola pe care ne putem sprijini mereu si mereu in alegerile noastre, chiar si cele vestimentare si de imagine.

Nehotararile noastre, indecizia cronica din fata alegerilor banale dintre doua bluze, sovaiala transgreseaza toate barierele si ne saboteaza nu doar imaginea exterioara, ci, mai ales, pe cea interioara. Ce credem noi despre noi? Cat de teama ne este sa nu gresim, sa nu fim judecati, respinsi, sa nu facem ce trebuie?

In primele secunde instinctul va spune ce este corect. Chiar si in cazul alegerii dintre doua bluze. Prima impresie si prima senzatie in corp este cea corecta, apoi intervin limitarile, conditionarile, mintea, ego-ul, fricile. Ascultati-va cu atentie instinctul, urmati-l oricat de dificil si de neinteles pare drumul la inceput!

Rezolutii stilistico-motivationale

♥ Bucuria sa ne insoteasca fiecare actiune!

Ce alegem sa aducem in viata noastra dupa fiecare sedinta de shopping, ce alegem din dulap in fiecare dimineata, ce primim, ce daruim, sa ne bucure ochii, inima, mintea. Este imperios necesar sa invatam sa ne bucuram de lucrurile marunte, de aspectele ordinare ale vietii, sa ne antrenam mintea sa reintre in starea de gratie a bucuriei.

Stiu ca suntem pe drumul bun al schimbarii eu si clienta mea, cand in fata oglinzii, atunci cand isi vede noua imagine, apare bucuria. In bucurie se naste increderea, creativitatea, se regaseste puterea interioara de a sustine cursul vietii asa cum vine el, de a ajunge la potentialul nostru si a ne bucura din nou.

Bucuria aduce mai multa bucurie. Iar lipsa ei atrage un gol si mai abrupt si mai intunecat.

Sa ne bucuram de noi, de corpul nostru, de fiecare tesatura moale pe piele, de fiecare cercel care ne gadila gatul, de fiecare compliment si fiecare tricou banal pe care am reusit sa-l purtam altfel saptamana asta.

Rezolutii stilistico-motivationale

♥ Sa ne provocam mintea si corpul dincolo de zona de confort

Vi se pare ca impulsurile si pariurile cu voi sunt degeaba? Ati mai pus voi un pariu ca veti slabi 12 kilograme in doar o luna si nu s-a intamplat? Poate, pentru ca era imposibil.

Mecanismul fiecarei schimbari profunde incepe treptat, in doze mici, homeopate, bland, pentru ca mintea si corpul sa fie conduse cu blandete in proces, astfel incat de la punctul A la punctul B sa avem timp si energie suficiente cat sa devenim B. Daca va propuneati sa slabiti doua kilograme era realizabil, iar luna cealalta mintea si corpul nu se mai blocau si va dadeau voie sa slabiti patru.

La fel functioneaza masinaria si in sectorul imaginii. Nu trecem de la blond la brunet, fara sa testam castaniurile intermediare. Nu trecem de la eu nu port fusta mai niciodata la mi-am cumparat trei fuste si doua rochii. Asa, sa ma fortez. Fiti blande cu voi, dar nu va cocolositi in obiceiuri vechi care nu va fac bine, care va aduc sentimente de vina si va scad stima de sine, care nu va cresc si nu va mai sunt familiare.

Rezolutii stilistico-motivationale

Intrati in magazine noi, pe care pana atunci nu le-ati fi calcat pragul, mai ales in mall. Cautati branduri romanesti, cereti referinte despre anumiti designeri si atelierele lor, frecventati o croitoreasa sau un atelier de croitorie unde sa va modificati sau restilizati anumite haine.

Inainte de a face aceleasi greseli, spuneti STOP si adoptati o alta tactica, ca sa nu ajungeti la acelasi rezultat. Cautati un consultant de imagine sau un model (blog, site, carte, persoana etc.) care sa va ajute in demersurile de a va schimba imaginea si modul de a cumpara, cititi si aplicati sfaturile sale, vedeti care vi se potrivesc, fiti perseverent/a, recunoasteti-va progresele, fiti recunoscatoare pentru ele, laudati-va.

♥ Imaginea mea exterioara este expresia mea

Una dintre ele, cel putin. Hainele si accesoriile, modul in care esti tunsa si in care iti pensezi sprancenele, modul in care combini culorile sau iei decizii in a purta o anume croiala sunt manierele tale de a exprima emotiile si starile fata de tine (primul om pe care-l vezi dimineata in oglinda) si fata de ceilalti, cu care interactionezi.

Daca ai ajunge sa te privesti pe dinafara ca pe o extensie a interiorului, deja relatia ta cu corpul tau si cu garderoba ta ar fi una activa, directa, fireasca. Ai ajunge sa te asculti cu atentie, cu politete, cu blandete si sa nu-ti mai gasesti scuze de parca ai vorbi de o alta persoana.

Rezolutii stilistico-motivationale

Relatia ta cu tine este cea mai importanta, iar rezervorul acela de iubire se umple de la tine. Daca tu nu cunosti pretuirea de sine si nu ai experimentat-o pe tine, cum ai putea sa le-o oferi altora sau sa-ti inveti copiii despre ea. Ai total control asupra vietii si alegerilor tale, asupra a cum vrei sa arati si ce vrei sa exprimi prin asta.

A fi delicata cu tine se poate traduce si prin a incepe sa porti din nou bijuterii in fiecare zi, ca pe o onorare a femeii din tine si a frumusetii ei.

♥ Sa simplificam garderoba si, odata cu ea, viata

Asa cum faci ceva, faci totul – citisem candva un proverb. Woow, ce bine se potriveste aici. Fiecare parte din viata noastra defineste intregul.

O garderoba incarcata excesiv este reprezentanta unei vieti la fel, complicata, greu de descurcat si de inteles, in care ne-am pierdut si pe care ne straduim sa o mentinem. O garderoba terna, conformista, dar o alta in care minimalismul frizeaza golul, e oare autosacrificiu, dar una in care se simte mama abuzatoare si vesnic cadorisitoare de haine, dar una in care se simte profesionalul in detrimentul vietii private, ori una in care balansezi intre imaginea trecutei liceene si actualei mame dezorganizate si debusolate de noul statut…

Rezolutii stilistico-motivationale

Hai sa deschidem larg usile dulapului si sa ne privim in ochi. Sa luam un sac de gunoi, o agenda si un pix si sa incepem cu strategie si iubire sa facem curat, sa organizam, sa selectam, donam, sa aruncam, sa restilizam, sa notam ce ne lipseste, sa ne conturam o imagine egala cu ce ne simtim acum.

Am scris multe articole despre cum iti editezi garderoba, de ce nu renuntam la hainele care nu ne mai reprezinta, cum sa le restilizam si asa mai departe. Anul acesta mi-am propus sa intensific eforturile mele, dincolo de Yard Sale, de a statornici niste comportamente in fiecare dintre noi: de a cumpara cu sens, rational, de a refolosi hainele, de a restiliza si acorda o a doua sansa, de a dona haine si obiecte, de a redescoperi adevarata valoare a lucrurilor, de a ingriji hainele si obiectele pentru a le prelungi durata de viata etc.

Mai multe detalii:

Baze si fundamente: Editarea garderobei

Baze si fundamente: Organizarea dulapului de haine

De ce nu ne putem desparti de lucrurile vechi

Si toata categoria: Stil responsabil

Pentru mai multe detalii despre sedintele private de consultanta de shopping sau editare de garderoba: contact@gabiurda.ro. In curand pe site va aparea si un link cu calendarul workshop-urilor din Bucuresti si tara.

Cu drag,

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.