Sacourile (cum sa le porti diferit de restul lumii) si frica mea de poze

By  |  10 Comments

Nu, chiar nu se leaga cele doua, ci le-am combinat eu intr-o sedinta foto cu Andreea Mira Photography. Care, va spun ca m-a facut sa ma minunez si eu cat de usoare pot fi, uneori, fricile noastre, de zboara pe geam la prima adiere de compatibilitate…

Caci da, Andreea Mira mi-a fost colega de facultate la Jurnalism si Stiintele Comunicarii, acu vreo 10 ani (cred ca si ea si eu ne simtim mai tinere de atat :)) si intr-o zi, maret fie Facebook-ul, a vazut ce fac eu si a zis sa ma caute sa lucram impreuna. Mi-am amintit eu de Andreea, m-am uitat la fotografiile ei, m-a atins emotia din ele, autenticitatea si franchetea cu care surprindea momentele, detaliile si am zis hai sa lucram. Da, da, hai sa lucram. Dar, mie imi e frica de aparatul foto, de poze in general, asa ca i-am propus sa facem un proiect “Vizita in garderoba”, prin care sa surprindem in cateva cuvinte si, mai ales, in imagini stilul oamenilor cu un stil personal de remarcat din jurul nostru. Si, ea continua, “Si tu? Tu nu ai vrea sa ilustrezi anumite articole cu tine?”.

Eee, vedeti voi, atunci m-am blocat. Pe cuvant.

Dar, asa cum fac de ceva vreme, apuc sa zic da, din impuls, caci stiu ca demonii trebuie infruntati, iar mie imi plac provocarile. Si ne-am vazut intr-o dimineata de luni, la M60, pe Mendeleev sa facem un set de poze despre cum poti sa imbraci acelasi sacou in mai multe tinute. Iaca-ta!

Andreea Mira Photography

1. Sacou peste pulover

Tinuta-uniforma care-mi apartine in sezonul rece sunt jeansii sau fusta cu pulovere. Cu precadere sunt gri si alaturate unor coliere mari, iar cel cu ciucure al Iulianei Asoltanei imi e la inima de cateva luni bune. Asadar, pe langa aceste elemente vestimentare mai mixez, in functie de nevoi, un body, o camasa, un cardigan, un sacou.

Si, pentru ca am ajuns aici, azi am pus peste pulover sacoul meu lejer alb. Imi place, ma binedispune, plus ca alaturi de pantalonii harem si ghete arata chic.

PS. Puloverul este barbatesc si da, i-a ramas mic de la spalat (un procent mai mare de lana).

Andreea Mira Photography

2. Sacou peste camasa si geaca de jeans

Si pentru ca stiti cat de mult imi place stratificarea hainelor, o exersez din plin. Am pus o camasa, apoi o jacheta de jeans, cateva lanturi si…bineinteles, sacoul. Tine de cald si le poti da jos rand pe rand, daca ti se face si mai cald. Jocul de mansete, de culori, imprimeuri ma incanta (sunt sigura ca si pe voi!) ;).

Andreea Mira Photography

Andreea Mira Photography

Andreea Mira Photography

3. Sacou peste body (sau direct pe piele)

V-am mai aratat smecheria asta mai demult pe pagina mea de Facebook. Mi-o imaginasem, apoi o vazusem purtata de un personaj drag mie.

Arata atat de sexy scurtcircuitarea asta intre lenjerie si hainele de afara, mai ales daca e marcata in talie de o curea. V-o recomand pentru zilele de rasfat!

Andreea Mira Photography

Andreea Mira Photography

Andreea Mira Photography4. Sacou peste cardigan

Aceeasi chestie pe care o faceam cu geaca de jeans, insa mai confortabil. Cardiganul ti se lipeste de piele, nu opune rezistenta, insa jocul de texturi, de nuante se pastreaza nealterat.

Voi puteti fi mai colorate, eu sunt intr-o pasa neutra, spre nonculoare. Ce sa-i faci cu obiectivarea asta profesionala si personala, ne duce pe terenuri neutre.

Andreea Mira Photography

Andreea Mira Photography

Andreea Mira Photography

Multumesc cafenelei M60 pentru disponibilitate si linistea de dimineata.

Te imbratisez tare mult Andreea Mira Photography pentru ca m-ai lasat sa ma desfasor si m-ai surprins asa, “fara frica de aparat”, aparent :).

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.