Tocurile groase – manevra vestimentara de primavara

By  |  6 Comments

La fiecare postare sfatoasa de pe retelele de socializare ma straduiesc sa gasesc si tinute cu altfel de incaltari decat cele cu toc subtire. De ce? Pentru ca in viata reala, femeile poarta rar tocuri subtiri, ci mai ales tocuri groase, fara toc sau platforme…

Tocurile groase

Si de cateva zile ma tot gandesc la tocurile groase si la utilitatea lor, evidenta, intr-o garderoba.

Unele dintre noi avem destul de multe drumuri pe jos, ajungem sa stam incaltate multe ore din zi, mergem la cumparaturi etc. Este nevoie, uneori, sa avem aceeasi pereche de dimineata pana seara si sa se potriveasca pentru munca de birou, sedinta cu parintii, vernisajul prietenei si intalnirea la cafea cu fostele colege de job.

tocurile groase

tocurile groase

Exista niste motive pentru care ma bucur ca incet-incet revin tocurile groase si isi itesc capul printre stilettos (care recunosc cat is de eleganti si “intr-un fel”, dar si cat de inconfortabili pot fi):

1. Moderatia face bine 

Chiar si in privinta tocurilor, care chiar de-s inalte, este bine sa aiba ceva stabilitate, adica sa fie mai groase. Daca gasiti si va place formula tocurilor patratoase, medii, caci eu una incep sa le privesc cu nesat, atunci uzati de ea. Veti fi elegante, cu un aer retro si picioarele va vor multumi in prag de seara.

tocurile groase

2. Diversitatea face si ea bine

Intr-o garderoba de pantofi care se respecta, bref ii foloseste “colectionarului” zi de zi, pas de pas, nu este doar pentru poze frumoase pe Instagram, musai gasesti si tocuri groase si incaltari fara toc.

Stilul exista in orice forma, nu doar in cele propovaduite intens pentru cum arata, dar si in cele care au ajuns la compromisul corect intre forma si fond. Pantofii in care te simti confortabil, poti sa stai incaltata multe ore si care arata absolut fenomenal. Chiar exista! E drept ca uneori nu se numesc stiletto.

tocurile groase

92acc77430152f74dcc8b509ffecebc0

tocurile groase

tocurile groase

3. Compromisul constructiv face si mai bine

In general, dar si in garderoba. Pe inteles, haine frumoase, in care sa ne simtim confortabil.

In fotografiile de street fashion 80% din prezente sunt incaltate in stiletto. Sunt calea sigura catre o tinuta echilibrata, eleganta, feminina, stylish, cool si cum mai vreti sa o numiti. Pretul pe care ajungem sa-l platim, uneori, pentru cateva ore de stiletto fabulosi, e o fabuloasa durere de picioare. Dupa ani si ani de purtat in mod curent tocuri, cu cat mai inalte si mai abrupte, cu atat e montul mai mare.

tocurile groase

Si eu port tocuri inalte, uneori (rareori), dar de cele mai multe ori, nu ma ascund ca-mi ador de-a dreptul botinele cu tocuri groase, ca urmatoarele mele achizitii vor fi pantofii cu tocuri groase, patratoase.

Daca va e teama ca nu descoperiti diferenta intre pantofii demodati si noile modele de pantofi cu toc gros sau kitten heels, faceti o documentare inainte pe detaliile ultimelor colectii, apoi o tura prin magazinele online ale brandurilor mari (care chiar tin cont de tendinte). Si comparati un pic boturile migdala sau semiascutite de acum cu cele patratoase si ascutite sau extrem de ascutite pe care le detineati acum ceva vreme si aruncati-le pe ultimele doua categorii.

tocurile groase

tocurile groase

tocurile groase

 

Cu drag,

A voastra,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.