Si tu…cari zilnic doua genti?!

By  |  3 Comments
O geanta mica si o geanta mare...harnasamentul zilnic din dotare!

O geanta mica si o geanta mare…harnasamentul zilnic din dotare!

Ne plac gentile statement si clutch-urile, dar, mereu avem pe langa si o a doua geanta de carat diverse. Cand stilul nostru de viata si obiceiurile cotidiene isi pun amprenta asupra modei, inventam buzunare la rochii de seara, platforme, buzunare de mobil, genti in care ne incap tableta si agenda, umbrele care se pliaza pana la dimensiuni de cativa centimetri…

Tendintele sunt aceste esente informationale care au parcurs dus-intors caile teoretizarii si pe cele ale practicabilitatii – de la inovatii, la arta, strada si ciudati, la birouri de prognoza, colectii si prezentari, retaileri si magazine, inapoi in strada. Societatea si oamenii care-o alcatuiesc nasc acei samburi ai unui curent si tot ei il valideaza cand le revine in viata, de data aceasta industrializat.

Astfel ca, clutch-urile si gentile “de ocazie” purtate ziua, au facut loc unei ajustari binevenite – a doua geanta – non-statement. Poseta mea plic maxi din piele de sarpe sustine imaginea, telefoanele mobile, agenda, eventual un gloss, cheile si portofelul. Insa, drumurile la sala, la magazine, intalnirile, supermarketul isi cer si ele dreptul. Asa ca ajung sa car o a doua geanta neagra, mare, incapatoare, cu barete solide din piele, epurata de orice elemente de design care ar putea sa-i fure din latura practica. Este incapatoare, are fermoar metalic sigur, barete solide, care se aseaza comod pe umar si nu ii stirbeste cu nimic statutul de vedeta a gentii prime.

Prima oara am vazut si abordat acest mod de a purta doua genti, in facultate, cand multe carti si cursuri poposeau intr-o geanta, separat de geanta mica postas pentru chei, telefon si portofel. Apoi, mult mai fashionable si cu ceva iz contemporan, experienta s-a repetat la Paris, cand damele tinere si nu chiar isi asociau geanta unei sacose din panze de bumbac bio. La ceva timp dupa, au aparut, si in Bucuresti, “sacosele de hipster” si mi-am cumparat una in care aglomeram tot ce nu incapea in cea mica, de cocheta.

Am uitat sa va pomenesc ca nu imi plac deloc, dar deloc sacosele de plastic si idealul meu de “dama bine” nu se gaseste printre multele care pleaca la serviciu cu poseta si nelipsita punga de plastic. Cea de panza arata muult mai bine si e ECO. O speli, o calci, o refolosesti! Sa nu va pomenesc de rucsac, care e bun doar pentru barbati, drumetii si sala si atat, dar atat… Detalii aici: Haine lipsite de feminitate sau ce nu port.

Pragmatisme:

Sacosa de la Atelierul de panz

Sacosa de la Atelierul de panza

Haideti la gentile non-statement in care ne putem indesa echipamentul de pilates, sticla de apa, un mar, cartea (in unele saptamani cantareste si un kilogram), facturierul, stampila, salul si poate ultimele cumparaturi de la Mini Prix:

Geanta prune 3127bags

Geanta neagra cu imprimeu sarpe 3127 bags 

Geanta gri din colectia “#Perspective”

Geanta din piele neagra colectia “#Perspective”

Geanta laptop 3127 bags

Sacose de panza de la Atelierul de panza – Atelierul de pânză funcționează ca o întreprindere socială, desfășurând activitate economică pentru a putea susține misiunea de mediu și pe cea socială: oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic și oferirea unor locuri de muncă persoanelor cu handicap.

Care sunt gentile non statement cu care defilati?

Cu drag,

Gabi Urda

 

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

3 Comments

  1. Pingback: Cum reciclezi jacheta veche din piele | Gabi Urda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.