Si tu…porti zile in sir doar negru?!

By  |  1 Comment
Uneori, dar de atat de multe ori incat sa fie dragoste

Uneori, dar de atat de multe ori incat sa fie dragoste

Ziua aia in care vrei sa nu te deranjeze nimic si nimeni, in care vrei sa intri in tine si sa-ti listezi toate gandurile, ziua ailalta in care absoarbi integral radiatia din jur, fără să transmiti nicio fractiune din energie, ziua de dupa ziua ailalta in care te sacaie si te maraie tot, incepand cu tine si terminand in tine, ziua de dupa de dupa ziua ailalta in care esti indragostita de…toate zilele in care porti doar negru… 

Marturisesc ca:

Nu mai port negru integral din liceu. Parul meu brunet inchis cu reflexii cioresti, alaturi de sprancenele de netrecut cu vederea, ochii negri si incercanati albastriu nu ma califica. “Esti trista? Esti obosita?”, dar mai lasati-ma o data cu intrebarile fara sens, nu, nu-s mai obosita si nici mai trista decat ieri…doar ca…doar ca, am realizat intr-o zi, AZI PORT NEGRU!

Culorile transmit mesaje puternice, nonverbale, subliminale, dincolo de umbrele aruncate asupra carnatiei si culorilor tale naturale (par, ochi). Cearcanele mi se adanceau, trasaturile pareau sa cada, tenul capata o paloare gri…asadar, de patiti asa, nu mai purtam negru integral sau, cel putin, pacalim ochiul celuilalt cu o pata de culoare in zona gatului, esarfa, colier colorat, ne prindem parul intr-un coc inaltat – totul pentru a lumina si ridica trasaturile.

Sustin ca:

Negrul este cea mai confortabila si putin exigenta solutie coloristica. Negrul ascunde defecte si ascunde stari, disimuleaza lipsa de imaginatie, ochiul atent la detalii, vigilenta estetica, uneori statutul, veniturile, tainuieste depresii, deceptii, lipsa de vitalitate, dezinteres, blazare.

DAR, negrul este cea mai stimulativa si asertiva sursa vestimentara. Negrul construieste baze neutre pentru jocuri de texturi si forme, negrul creaza impulsuri creative complexe, unui ochi antrenat in frumos negrul ii dezvaluie tot cu aroganta si mandrie, negrul ii filtreaza misterios perceptiile asupra lumii si vietii.

Admit ca:

Little black dress si combinatiile all black sunt printre cele mai rafinate si versatile situatii intamplate in moda. Asa ca va conjur sa investiti intr-o rochie negra care sa va fie alaturi la bine si la greu, pe care sa o purtati la nuntile la care nu vreti sa va bateti prea mult capul si la serviciu cand conferintele bat la usa, in zilele oarecare in care stii ca trebuie sa dai frumos in fata consilierului de credit si in diminetile alea in care nu stii ce sa pui pe tine, iar blugi nu poti.

Si, ca sa fim atotcuprinzatori, purtati rochita neagra in combinatii negre: dres negru, pantofi Oxford negri, cardigan negru, pardesiu asimetric negru, bratari masive din rasina negre, cerceii tai minimalisti negri si cea mai frumoasa geanta neagra de carat toate gandurile si obiectele de care ar trebui sa te desparti la usa de iesire.

Negrul este elementul de care moda nu se poate lipsi. Totul incepe si se termina in negru.

Negrul este elementul de care moda nu se poate lipsi. Totul incepe si se termina in negru.

Spun fara ocol ca:

In combinatiile all black este sanatos un ghimpe de culoare tare, rece: zmeuriu, turcoaz, verde marin, albastru colbalt… Daca acel intrus este in ciorapi, sal, caciula, geanta sau bijuterii, parca este si mai de usor de catalogat ca stil si nu doar imbracaminte.

Combinatiile vestimentare negre exclusiv pot fi foarte chic, daca ele se asociaza asimetriilor, jocurilor de texturi, de lungimi, de grosimi ale elementelor componente sau foarte corecte si banale daca sunt doar haine banale negre purtate impreuna. Un jeans negru, cu conversi negri si tricou negru, iar peste toate o geaca neagra, daca sunt doar piese cu croieli normale si vor forma un outfit banal, chiar sters si decrepit.

Jucati-va cu hainele voastre, provocati-va neintrerupt, transmiteti mesaje, nu doar va aparati de frig si goliciune.

Probez ca:

Negrul se intretine cu detergent de haine negre, spalat impreuna cu alte haine negre. Negrul, prea decolorat si sters, daca nu este voit si o declaratie a designerului sau purtatorului, creaza impresia de neingrijit, saracacios, asadar revedeti garderoba neagra si reevaluati-o periodic. Ce nu mai corespunde, lasati deoparte. Negrul poate sa iasa si sa pateze alte haine, asadar mare grija la spalat.

Pragmatisme: 

Hobirama – un concept store ca de afara in pasajul Hanul cu Tei, nr. 23 (in centrul istoric) O sa va gasiti cele mai tricky si stilate combinatii de oameni care traiesc si prin haine.

BuyHand – bijuterii din plexiglas

Fandacsia – una dintre cele mai pretentioso-relaxato-destepte prezente din ultima vreme – palarii si fascinators

Entrance Shop – e in cladirea Universul si, clar, e de clatit ochii si mintea de tabu-urile tesute in noi, odata cu hainele de pe noi

Cu drag black lovers,

Gabi Urda

 

 

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.