Street Store – magazinul gratuit pentru oamenii strazii

By  |  1 Comment

Inainte de inceperea sezonului rece, dramele de langa noi, ale oamenilor strazii se accentueaza. Frigul si umezeala, lipsa de adapost si lipsa hainelor potrivite le pot fi fatale. Ii ajutam chiar si cu o pereche de bocanci purtati daca ei ajung la STREET STORE, pe Str. Schitu Magureanu, pe trotuarul Parcului Cismigiu, incepand cu 3 octombrie

Daca anii trecuti faceam apel la voi sa aduceti donatii de incaltaminte groasa de iarna, la Yard Sale pentru ca ele ajungeau la Samu Social, unul dintre ONG-urile care se ocupa de oamenii strazii, acum va anunt o alta initiativa – Street Store.

Street Store

Conceptul a pornit in Africa de Sud, Cape Town si se extinde cu repeziciune, Romania fiind a 330 initiativa. Este un soi de pop-up store, oamenii vin pe 3 octombrie, aduc haine, pantofi in cutii, iar oamenii strazi isi pot alege dintre ele ce li se potriveste, ce au nevoie, ce le place.

Initiativa isi propune să fie mai mult decât o acţiune de donare de îmbrăcăminte. Scopul este de a le oferi oamenilor fără posibilităţi financiare aceleaşi drepturi ca celor ce pot plăti pentru hainele pe care şi le doresc.

Asociațiile Homeless, Samu Social, FREE și Asociația Umanistă Română se vor asigura că apelul către persoanele fără adăpost se va face auzit.

In Romania exista peste 15.000 de oameni care traiesc pe strada, mai mult de 5000 doar in Bucuresti.

Daca aveti haine, incaltaminte groasa, de iarna, in stare buna, dar pe care nu le mai purtati din diverse motive, veniti cu ele pe 3 octombrie, pe trotuarul Cismigiului pentru a o dona oamenilor nevoiasi.

Uite ce o sa se intample:

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.