Sufleca – manevra vestimentara de vara

By  |  4 Comments

Cea mai draga si inimoasa amintire cu manecile suflecate se leaga de bunicul meu – un tip cu simt estetic foarte dezvoltat – care nu a purtat niciodata camasi cu maneci scurte, mereu maneci lungi suflecate.

Eram mica si maica-mea ma imbraca aidoma lui cu pepite camasi de baiat, suflecate pana la cot sau mai sus. Tarziu de tot, in adolescenta, m-am surprins facandu-mi rulou manecile unei camasi albe cu imprimeu de cirese…

1. Sufleca-i si sufleca-ti manecile camasilor! Vara este anotimpul camasilor suflecate, mai jos de cot, mai sus de cot sau la mijloc. Ori poate vrei sa porti camasa si sacou si atunci le poti combina pe ambele, iti ridici manecile sacoului peste cot, apoi intorci manseta camasii si o treci fortat peste sacou, fixandu-le pe ambele peste cot. Truc: Suflecate, el deja pare ca are muschi la maini, mult-mult mai mari decat sunt in realitate!

2. Ridica manecile tricoului! Intr-o singura miscare – de rulare – ii dai tricoului aerul acela desprins din revistele de moda. Intoarce-i manecile atat cat permite, chiar insista si intr-un gest de “Beverly Hills” revival prinde maneca usor, fara sa fie vizibil, la breteaua sutienului.

3. Pantaloni scurti si mai scurti! Asa cum ziceam in Taie – manevra vestimentara de vara, blugii de iarna pot deveni de vara printr-o taietura maiastra. Poarta-i nefinisati si mai lungi prin oras, in weekend, sufleca-i o data sau de cate ori simti nevoia la mare sau cand te simti gata sa-ti fie admirate picioarele.

4. Pantalonii lungi suflecati! Daca sunt lungi si sleampati, genul “boyfriend jeans” o sa pari si tu la fel, ca un copil care a furat pantalonii unui adult. Insa…daca ii sufleci cat sa ti se vada gleznele fine si pantofii frumosi, eventual cu toc, avem o declaratie de stil. Repeta gestul si iarna, cat sa se vada ciorapii colorati traznit.

5. Pantaloni tigareta rulati! Tres chic, tres parisienne… Ca alegi sa ii insotesti cu balerini, tocuri, sandale sau oxford shoes, pantalonii trei sferturi, conici, apropiati de picior lungesc silueta. Sunt un musai pentru vara, lejer si confortabil, usor de asortat si purtat sunt cei din jeans subtire, eventual cu dungi, putin degradati sau cei din tercot colorat, santung sau brocart ori piersica. Evita bumbacul, se sifoneaza, nu au tinuta si dau impresia de pijama purtata.

Eu sunt recunoscuta pentru manecile tricourilor si cracii suflecati ai tuturor pantalonilor, asa au ajuns sa fie si apropiatii mei! Na, gest reflex! Voi, voi sunteti gata pentru a-mi arata gleznele la contact@gabiurda.ro.

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

4 Comments

  1. Pingback: Pantaloni trei sferturi – manevra vestimentara de vara | Gabi Urda

  2. Pingback: Cardigan – manevra vestimentara de toamna II | Gabi Urda

  3. Pingback: Blugii – manevra vestimentara de vara | Gabi Urda

  4. Pingback: Maneci trei sferturi – manevra vestimentara de primavara | Gabi Urda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.