Umbrela – manevra vestimentara de toamna

By  |  2 Comments
Vegetabrella - umbrela salata

Vegetabrella – umbrela salata

Atatea umbrele abandonate ca in zilele acestea vantoase de inceput de octombrie… De am aduna tot fasul acela risipit in colturile statiilor de metro, zau ca am coase un acoperis imens care sa ne apere de picaturi de la Iancului la Piata Muncii. Drept e, ca mie imi plac acoperitorile de cap si profit tare sa le ud pe toate, decat sa-mi tot deschid si inchid umbrela….

1. Insa de as avea…

Poate vi se pare ca umbrela moderna a ramas neschimbata de cateva sute de ani, insa ea continua sa fie un motiv de framantare pentru mintile inventatorilor. Numai in SUA, Oficiul National al Patentelor primeste atatea cereri de patentare, incat a angajat cu norma intreaga patru oameni care sa verifice aplicatiile. In 2008, oficiul a inregistrat 300 de patente in materie de umbrele si accesorii destinate umbrelelor. Totusi, cel mai mare producator de umbrele din America, nu mai accepta propunerile nepatentate. Directorul departamentului pentru dezvoltare spunea “umbrela fiind un obiect atat de comun, toate lumea crede ca o poate imbunatati, de aceea e greu sa ai o idee, care sa nu fi fost deja pusa in aplicare”.

Ce-mi doresc este o umbrela care sa nu se dea de-a berbeleacul in calea palelor de vant, insa nici una care prin forma sa aerodinamica sa tina departe siroaiele de apa care se scurg pe spate, nu e de aruncat. SENZ Umbrella este creata astfel incat sa reziste celor mai puternice rafale si sa nu se indoaie si contorsioneze, cum uneori fac cele clasice.  Apoi, ce sa va mai zic ca as incerca sa vorbesc la telefon cat timp tin umbrela, ba chiar cu aceeasi mana de se poate. S-a mai gandit cineva si a atasat Bluetooth de batul umbrelei. Dincolo de discutiile telefonice, se transforma cat ai clipi in radio si uite ce “singing in the rain”.

O alta minunatie care va face banala umbrela licurici este LightDrops by Sang-Kyun Park, printr-un proces mai greu de inteles pentru lipsitii de calitati ingineresti – cum sunt eu – picaturile de apa se transforma in energie care vor aprinde niste leduri incorporate in umbrela. Si, uite asa aveti o aureola care o sa va tina departe de masini sau macar le vor tine pe ele departe de voi. Cea mai ecologica si inutil-amuzanta dintre toate este umbrela-lipsa. Va dam un suport pe care dumneavoastra prindeti un ziar, o punga de plastic, ceva care sa va apere de rapaieli. Luati o rezerva consistenta de ziare!

Mai, mai, dar ce  le mai iubesc pe alea romantice, care se strang sub forma de trandafir sau salata – Vegetabrella, ori umbrelele Tandem (e buna pentru timizi!), ori suporturile de umbrele in care apa scursa uda o planta.

2. Am deja…

Umbrele din astea Susino, de care are mai toata Romania. Uneori frumoase, uneori rezistente, depinde de companie si de puterea vantului. Azi, pentru ca ma aflam langa un barbat masiv cu o umbrela mica de dama cu trandafiri albastri, putin rupta, eram o lady cu umbrela mea supla cu volan.

Pana la urmatoarea ploaie,

Manevrati umbrela cu responsabilitate!

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

  1. Pingback: Baze si fundamente: Garderoba de baza | Gabi Urda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.