Accent du jour – Tulle

By  |  0 Comments

Multa vreme a trecut neobservat, nu-mi dadea inima ghes la a ma dedulci cu fuste de tulle. Mi se pareau copilaresti, dulcege. Una singura, exceptia, involanata cu tonuri de roz si negru iti facuse loc in dulap.

Aveam putin peste 20 de ani si abia ce aveam sa invat ca, uneori, lucrurile imprumutate, nu se mai intorc niciodata la tine…

Dar, vezi ca mi se lipise de suflet, caci si acum ma gandesc la ea. Nu era o alegere nefericita, chiar dimpotriva, as zice.

Socotelile sunt departe de a se fi incheiat intre mine si tulle, fiindca vad cum in jurul meu femei “asezate” se apuca a testa magia tulle-ului dupa 35 de ani. Poate ca unele lucruri tot trebuie facute odata si odata, cum ar fi purtarea de tutu de tulle.

Cand spun tulle, ma gandesc la mirese, apoi la crinoline, la balerine si, apoi, bineinteles, la fetite.

Voi, dragi dame? Care va sunt experientele legate de tulle?

Un strop de istorie

“Tulle” este un oras din Franta, centru de productie pentru matase si dantela in secolul 18. In costumele balerinelor frantuzoaice tulle-ul si-a facut aparitia mai devreme decat in alte parti, de unde deducem ca acolo, au fost primele incercari de a crea asa o tesatura usoara, dar rezistenta.

Tesatura pe care o cunoastem in ziua de azi este creata in Marea Britanie, un secol mai tarziu si este din poliester.

Aparitii si… aparitii

Tulle-ul pe care il gasim noi este batos, rigid, cel care pare apretat sau moale, mai placut la purtat.

Trecand cu privirea prin diverse colectii ale marilor case de moda, am dat peste adorabile constructii vestimentare din tulle. Si, da, nu glumesc deloc, cand vorbesc despre constructii, caci volanele, structurile, volumele create cu ajutorul tesaturii, parca trec spre arhitectura vestimentara.

Dar, sa coboram in dulapurile noastre si sa ne satisfacem dorinta de transparenta, usuratate, joc cu fuste din tulle sau cu tulle folosit ca accesoriu in volanele fustelor, decoratiile tricourilor etc.

Idei

A avea prin sertare o bucata de tulle, negru, sa zicem, nu-i tocmai o idee rea daca te gandesti ca unele fuste pentru a fi lungite sau scoase din banal au nevoie de un volan ca o volbura.

Sau ca tricoul tau alb striga dupa o funda mare, nesatula de atentie. Ori, de ce nu jeansii trei sferturi arata mai bine cu o prelungire semitransparenta.

Votre,

Gabi Urda

Credit foto: Pinterest.com

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.