Budget your style de Romania – proiect foto Alex Chitu

By  |  0 Comments

Sau “Cat costa hainele de pe tine?” ori daca stilul, modul in care alegi sa te exprimi prin ceea ce porti este conditionat de bani sau doar de imaginatie, valoarea estetica a tinutei noastre este sau nu egala cu suma pe care am investit-o in ea…

Budget your style Alex Chitu

El zice ca nu si eu la fel, caci tocmai de aceea, mi-a atras atentia proiectul sau pe pagina de Facebook a unei prietene. L-am cautat prin aceleasi mijloce prin care aflasem despre munca sa si ne-am adunat sa vorbim.

Incepuse proiectul cu vreo luna in urma, cu oamenii din jurul sau, prieteni, cunostinte, pe care-i fotografia si ii ruga sa spuna in cati bani s-ar traduce hainele de pe ei. Bugetele erau relativ mici, toate pana in 500 lei (chiar media este 280 lei), insa stilul…luati de vedeti singuri/singure. Pam-pam!

Budget your style Alex Chitu

De ce “Budget your style”?

Radacinile acestui proiect incep prin comunitatea online Baws. “Imi strangeam prietenii, mai toti dintr-o zona creativa, si ii fotografiam dupa o anume tema, all black, denim. A fost un succes si a depasit cercul meu, astfel incat mi-a dat aripi catre alte proiecte de fashion si catre “Budget your style“. Apoi, ma fascineaza oamenii, povestile lor, povestile hainelor lor si profesional, mi-am dorit  sa devin cunoscut dincolo de lumea creativa sau a fotografilor.

Ideea nu este originala, o vazusem afara, eu am adus-o in Bucuresti. Imi doream sa demonstrez cum poti arata bine, cum te poti imbraca bine cu bani putini. Incerc sa educ, din stilurile pe care le-am fotografiat, fiecare este altfel, diversitatea este minunata, ea ne imbogateste.

Budget your style Alex Chitu

Mi-am dorit ca fiecare om implicat in proiect sa scrie cateva cuvinte, sa vorbeasca despre stilul lor, despre cum inteleg ei sa se exprime prin haine. Insa, mi-am dorit si transparenta, de aceea am spus punct cu punct cat costa fiecare item, pentru a fi cat mai credibil. 

Ce ai vrea sa inteleaga lumea din “Budget your style”?

Multi mi-au spus va imbracati de la second hand si outlet-uri, insa eu mi-am dorit sa ofer o alternativa. Ieftin nu inseamna mai putin stil, inseamna mai putini bani sau bani cheltuiti pe alegeri responsabile. Ce-mi doream este sa atrag atentia asupra faptului ca un lucru daca este scump, nu este neaparat si bun, de calitate sau arata bine.

“Am miscat ceva in multi oameni, cu valori diferite de ale mele si ale celor care au participat, de aceea am primit si comentarii negative. Sa fii mandru de alegerea ta, nu de cati bani ai dat pe ea!, cam asta ar fi concluzia proiectului”. 

Budget your style Alex Chitu

Budget your style Alex Chitu

Cum vei continua?

“Foarte multe lume mi-a scris, proiectul a devenit foarte cunoscut online si multi au fost incantati. Urmatorul nivel la care vreau sa duc “Budget your style” este sa lansez provocari: tinute pana in 300 lei, de exemplu, si un punct de intalnire, iar acolo fotografiem. Asa va fi mai usor de coordonat, pentru ca multi mi-au scris, insa nu reusesc sa ma intalnesc cu toti.”

Mie tare mi-a placut de cum vede lumea Alex Chitu si cum stie sa o redea, de viziunea sa asupra stilului si de cum a reusit sa adune in jurul sau un trib atat de mare, care sunt sigura ca va declansa un fenomen. Astept si mai multi oameni din diverse categorii sociale, de varste diferite, cu preocupari diferite care impart acelasi crez: “mai putini bani, mai mult stil!”

De Alex Chitu vom mai auzi, cu siguranta. Il gasiti aici, pe pagina de FB Alex Chitu Foto.

Credit foto: Budget your style

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.