Cum decoram masa de Paste

By  |  2 Comments

Noi cu mainile noastre, cu bani putini, mult entuziasm, cata pricepere exista si toata familia implicata.

Pregatim bucate cu nemiluita, cumparam, ne agitam, punem masa cu de toate. Aproape de toate, caci uitam de foarte multe ori sa bucuram si ochiul, sa ne preocupam de frumosul din jur. Vesela buna, servete colorate, buchete de flori, mici decoratiuni pe care sa le realizam impreuna cu copiii, toate completeaza experienta mesei de Paste in familie.

1. Flori de primavara

Lalele, narcise, zambile sau doar crengi inmugurite si inflorite adapostite in sticle si borcane de diverse forme si nuante pe care le-ati strans de-a lungul anului. Este suficient sa le adaugati putina apa si sa le asezati din loc in loc pe masa cat sa nu intre in ochi mesenilor sau sa nu intrerupa conversatii opturandu-le campul vizual.

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

2. Bulbi sau ghivece

Acelasi efect gratios il veti obtine si daca inghesuiti in cescute de ceai putin muschi, un bulb incoltit de lalea sau narcisa. Daca il pregatiti cu cateva zile inainte, il udati si-l tineti la lumina, va creste rapid si pe masa de Paste or sa va astepte cu bobocii gata sa plesneasca.

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

3. Oua de plastic sau poliester

Se gasesc pungi cu astfel de oua peste tot in magazinele de decoratiuni sau la tarabele din oras. Ele pot fi puse din loc in loc pe masa ca sa dea culoare sau se pot combina in diverse decoratiuni.

a. Copac in ghiveci

Intr-un ghiveci, se indeasa o bucata de burete pentru flori, se infige o creanga, careia, la randul ei, i se pune o bila de burete in varf. Acum, a doua parte a operatiunii include un pistol cu silicon sau lipici universal Bison si se lipeste putina iarba artificiala sau calti, ori o bucata de hartie creponata la baza crengii, pentru a replica solul, iar pe bila se lipesc ouale de plastic de care vorbeam unul langa celalalt.

Decoratiuni de Paste

b. Coronita

Pe un suport de crengi legate cu sarma se lipesc flori din textil, fire de iarba artificiala, oua de plastic. Exista si suporturi de-a gata, realizate din burete de flori, care poate fi imbracat cu o bucata de material, apoi impodobit.

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

c. Intr-un vas transparent

Intr-un vas transparent cu gura larga putem pune doar oua colorate si atat sau oua de plastic si flori.

Decoratiuni de Paste

d. Creanga impodobita

Mi se pare una dintre cele mai usor de realizat decoratiuni, dar de un mare efect. Se ia o creanga, se vopseste cu spray sau nu, se pune intr-o vaza sau ghiveci si se impodobeste cu cateva oua colorate din poliester.

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

Decoratiuni de Paste

4. Oua impopotonate

Daca nu sunteti incantati de cum arata ouale din poliester, atunci folositi-le ca suport si imbracati-le in staniol colorat, foi cu note muzicale, harti sau alte hartii imprimate. Lipici si copiii alaturi 🙂

Decoratiuni de Paste

Paste fericit!

Fiti buni cu voi, rabdatori si sinceri

Gabi Urda

PS. Anul trecut, va amintiti, am vorbit despre cum sa vopsim ouale in culori naturale, cu pigmenti naturali: Vopseste natural ouale de Paste.

Credit: Pinterest.com

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.