Cum iti restilizezi pantofii cu toc de care te-ai plicitisit

By  |  0 Comments

Pe vremea cand aveam un intreg business cu flori din panza realizate manual, am cumparat o pereche de pantofi cu toc, foarte comozi, insa destul de insipizi. I-am scos din banalitate lipindu-le pe bot doua flori mari negre din voal…

Vad in multe garderobe pantofi cu toc clasici, de care proprietarele lor s-au plictisit. Apoi, mai vad cum multe dintre noi nu ne gasim linistea, ne framantam mereu intr-o mare de griji, unele reale, majoritatea create de minte si hiperbolizate. Unele meditam, altele respiram profund, altele facem sport. Tin minte momentele de dupa viata de birou si cum incepand lucrul la accesorii stateam si lucram ore in sir, mintea mi se intorcea in corp, in mainile, care faceau o miscare repetitiva, gandurile se opreau si linistea se instala.

Am facut asa o digresiune, intr-un text de altfel usurel, de weekend, tocmai pentru a va impulsiona sa lucrati ceva cu mainile, cusut, lipit, gatit, desenat, sa va intoarceti in corp, sa va linistiti mintea.

Pantofii cu tocuri si cateva idei despre cum sa-i readuceti la lumina pe ceide care v-ati plictisit:

1. Cu strasuri lipite, mai mici sau mai mari: exista poxipol sau ale tipuri de lipici puternic, iar mercerii sunt pline de strasuri de diverse culori, calitati, marimi. Merita sa testati, o pereche de pantofi negri banali pot scoate o tinuta daca au tocuri impodobite cu strasuri de calitate.

2. Cu flori in panza: daca nu reusiti sa vi le confectionati chiar voi, exista in mercerii sau la artistii handmade, ori sunt sigura ca le aveti ratacite prin cutiile de bijuterii, daca le cautati serios.

3. Pictati-i: chiar nu conteaza daca aveti sau nu talent, daca stiti sa reproduceti ceva sau pur si simplu va lasi mana libera sa traga linii si sa deseneze ca un copil lalele si fluturi. Cumparati-va culori de la magazinele de hobby sau de la cele de pictura. Sau, mai simplu, ar fi sa le pictati doar tocul sau botul, o bareta, o bucata bine delimitata cu banza adeziva de hartie.

4. Paietati-i: Cumparati paiete la pliculet sau paiete insirate deja si lipiti-le cu mare atentie, eventual ajutati-va de o penseta si de lipici incolor. Nu riscati sa fie foarte vizibile rateurile daca folositi paiete apropiate la culoare de culoarea pantofilor.

5. Puneti-le fundele: As zice sa nu cumparati funde mici deja legate la mercerie, ci sa vi le realizati chiar voi, unele mai mari, caci varietatea mare de panglici pe care le veti gasi o sa va ajute sa realizati adevarate piese declaratie din niste banali pantofi uitati prin dulap.

6. Lipiti-le broderii: Pe acestea le puteti realiza la un atelier de croitorie care are masina de brodat sau le puteti cumpara direct facute de la mercerii.

7. Lipiti-le pampoane de blanita artificiala: Gasiti blanita si pampoane la magazinele de metraje sau la mercerii.

8. Pene: Sunt pene absolut superbe in orice mercerie veti merge, le puteti decupa si lipi asa cum va lasati inspirate.

9. Cercei vechi: Sigur aveti cercei cu clips pe care nu ii purtati sau puteti trece pe la yard sale sa achizitionati unii suficient de solizi pe care sa-i prindeti la spatele sau pe botul pantofilor. Despre ce faci cu cerceii vechi am mai vorbit aici: Cum iti reciclezi cerceii vechi.

10. Dantela: Decupati bucati de dantela si imbinati-le pe pantofi, puteti sa va inspirati de imagini de pe internet din colectiile marilor designeri de rochii de mireasa, care si ei isi impodobesc pantofii cu bucati de dantela.

11. Glitter: Stiti tocurile imbracate in piele care se zdrelesc si nu mai aveti ce sa le faceti, uite ca am descoperit ca le puteti acoperi cu glitter.

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.