Cutiile de pantofi – refoloseste-le!

By  |  0 Comments

Am plecat la Brasov cu doua perechi de incaltari si m-am intors cu patru + doua cutii. Imi plac cutiile de pantofi pentru cat de practice sunt, nu doar pentru scopul lor initial, acela de a pastra pantofii, dar si pentru altele pe care le-am descoperit pe parcurs…

1. Pastrez diverse acareturi

Stiu ca nu trebuia sa va spun eu si descoperiserati si singure cat de bune sunt cutiile de pantofi pentru a depozita diverse obiecte mici, caiete, fotografii, margele, amintiri din vacante etc.

Cutii de depozitat pantofi si diverse alte lucruri

2. Organizez panglicile si fundele

Cand am descoperit pe internet aceasta idee, a trebuit sa i-o impartasesc maica-mii urgent. Are zeci si zeci de funde pentru aranjamentele florale, insa toate sunt de-a valma in cutii si niciodata nu gaseste repede ce are nevoie.

Organizez fundele in cutii de pantofi

3. Impachetez cadouri

Chiar de nu daruiti pantofi, puteti folosi ca ambalaj cutia de pantofi, atat de incapatoare si compacta. O hartie de cadou, o funda si gata, supriza se dubleaza!

Impachetez cadouri in cutii vechi de pantofi

4. Construiesc orase

Pentru copii: o cutie de carton, cateva case si sosele desenate cu o carioca, multa imaginatie. La final, soldateii si papusile ajung inauntrul cladirilor “cutii de pantofi”.

Construiesc orase pentru copii

5. Impart sertarele

Sertarele late nu au nici macar o diviziune, asa ca le creez eu prin cutii de pantofi fara capac, in care ajung sosetele, dresurile, sutienele, body-urile etc.

Impart sertarele

6. Decorez 

Imbracate in tesatura colorata sau hartie imprimata, avand lipite diverse accesorii (cercei vechi, brose, etc.) sau fotografii din reviste, cutiile de pantofi pot deveni cutii decorative in care sa va tineti la indemana si ferite de praf colierele cele mai frecvente purtate, bratarile mari, trusa de tricotat.

Cutii de pantofi decorative

7. Organizez bijuteriile

Din capacul cutiei, imbracat intr-o tesatura aspectuoasa, poti face un suport pe care sa prinzi colierele si cerceii. Il fixezi pe perete cu pioneze sau cuisoare si ii atasezi si lui pioneze de care sa prinzi bijuteriile.

Organizez bijuteriile

8. Fac colaje

Capacele cutiilor de pantofi, imbracate in hartie alba, pot deveni suporturi de desenat pentru cei mici sau de ce nu niste mood board-uri pentru voi pe care sa creati colaje cu lucruri de tinut minte, imagini inspirationale adunate si prinse cu pioneze.

Colaje pe capacele cutiilor de pantofi

 

Voi ce alte idei aveti legate de cutiile de pantofi?

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.