Valizele vechi – cum le reciclezi

By  |  2 Comments

Toate iubitoarele de vintage pripasite pe la Yard Sale au cel putin una in care-si ascund comorile: o valiza vintage, din piele groasa sau din lemn, asa cum doar pe la bunicile noastre mai vedem sau cand si cand ratacite pe peronul unei gari langa un domn de varsta a treia…

Valize vechi refolosite

Mi-am promis sa scrutez mai atent targurile de vechituri si sa-mi gasesc si eu una, doua, trei, veti vedea mai jos cat de multe intrebuintari pot avea:

1. Loc pentru depozitat lenjeria.

Daca nu aveti un pat cu sertar pentru lenjerie, o valiza veche, pe care sa o infrumusetati pe dinauntru si pe dianafara cu cateva bucati de tapet cu imprimeuri spectaculoase, va poate adaposti cearsafurile si fetele de perna.

Loc pentru depozitat lenjeria

2. Kit de bricolat.

De nu sunteti pasionate de insirat margele si taiat fetru, sigur aveti ceva nasturi, papiote, ace de siguranta si ace de cusut, degetare pe care le rataciti mereu (cum fac eu). Strangeti-le intr-o valiza veche, alaturi de lucrurile care au nevoie de mici reparatii si imbracati-va cateva ore intr-un weekend haina de gospodina.

Kit de cusut

 

Cum reciclezi valizele vechi

3. Culcus pentru pisica/catel. 

O perna, eventual patru picioare mici, pot fi si cuburi de lemn, care sa inalte de jos culcusul si animalul are o casuta a lui.

Culcus pentru pisica sau catel

 

4. Masa pentru living.

Ori va convingeti sotul/iubitul, ori cautati un atelier de tapiterie/restaurare care sa va transforme vechea valiza din lemn intr-o masa de living. Vopsiti picioarele si geamantanul intr-o culoare tare sau in alb ori negru. Puteti folosi picioarele unei mese vechi.

Masa pentru sufragerie

 

Cum reciclezi valizele vechi

5. Cutie pentru depozitat bijuterii.

Am mai vorbit despre pastrarea si depozitarea in conditii bune a bijuteriilor. O valiza veche, compartimentata cu cateva sertare si carlige de agatat colierele este o solutie la indemana si lesne de pus in practica.

Loc pentru depozitat bijuteriile

 

Cum reciclezi valizele vechi

6. Rafturi.

Pentru manevra aceasta va trebuie o valiza din lemn pe care sa o injumatatiti, o vopsiti si o atasati de perete.

Valize rafturi

7. Ghiveci.

Plantele acelea cu frunze grase ori cactusii sau de ce nu muscatele au loc sa e dezvolte intr-o valiza veche pe care o umpli cu pamant de flori pentru o vara. Ce-i drept, s-ar putea ca ploaia si soarele sa o distruga in cateva luni.

Valize ghiveci

8. Obiecte decor.

Valize in culori tari, ori imbracate in tapet autocolant cu printuri tropicale si ai locuri pentru depozitat care arata teribil si iti inveselesc casa.

Valize obiecte decor

 

Valize obiecte decor

9. Mini bar

O valiza poate adaposti sticlele de bautura si paharele, asa ca in casele din filmele vechi. Cu asa o gazda de bun gust, doar oaspeti care apreciaza frumosul va vor calca pragul.

Mini bar dintr-o valiza

 

10. Tava.

Din capacul tare al unei valize vechi, imbracat in panza se poate face o tava pentru rasfatul de dimineata din pat: cafea, paine cu unt si cu dulceata, iaurt si fructe.

Cum reciclezi valizele vechi

Cine are o valiza vintage de dat va rog sa-mi scrie pe contact@gabiurda.ro.

Traiti responsabil, aveti grija de resursele voastre, redefiniti, reutilizati, creati bine, bun si frumos in jur,

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.