Pantaloni din in – manevra vestimentara de vara

By  |  0 Comments

Pantalonii din in sunt piesa de imbracaminte la care facem mereu compromisuri: ii suportam relativ sifonati si, uneori, relativ transparenti, insa revenim la ei vara de vara. Poate si pentru ca sunt, pentru multi dintre noi, masura verii, a vacantei, a relaxarii…

Pantalonii din in - manevra vestimentara de vara

De cand cu trening-urile si pantalonii din bumbac carposi si pijamalosi, pe care vad ca-i poarta fara discriminare toata lumea, orice varsta si orice silueta, am cam uitat de in in oras. Egalitatea, chiar si vestimentara, nu poate fi decat incurajata, insa toata lumea ii poarta in aceleasi combinatii nefericite, dizgratioase, uneori frizand vulgarul.

Dar, sa revenim la pantalonii din in, care va spuneam ca anii astia, fiind inlocuiti de mai sus numitii, nu mi-au mai adus imagini cu barbatii in pantaloni albi de in semi transparenti, doamne carora li se vede celulita si modelul la chiloti etc.

Mai multe detalii despre pantalonii albi aici: Pantaloni albi – manevra vestimentara de vara.

  1. Pantalonii  de in la birou

Tinem cont de birou, de permisivitatea codului vestimentar explicit sau implicit. Pantalonul din amestecuri de in, daca arata ca un pantalon clasic, eventual cu dunga, este apretat, are tinuta, este suficient de gros poate fi abordat, alaturi de o camasa eleganta, curea si pantofi, in zilele de vineri mai relaxate.

Pantalonii din in - manevra vestimentara de vara

Daca sunteti intr-o industrie creativa si tricoul este la ordinea zilei, pantalonii de in chiar si in formule mai lejere sunt acceptati. Insa si aici, pentru a va crea repere de formalitate, priviti atent la colegii, sefii si clientii vostri: daca ei vin in pantaloni de in si tricou, e unda verde. Daca nu, atunci aveti grija sa va luati o pereche de pantaloni din in de birou, asa cum am explicat mai sus, mult mai seriosi fata de cei de vacanta.

Pantalonii din in - manevra vestimentara de vara

Atunci cand cumparati pantalonii din in pentru birou, ei ar fi bine sa bifeze cateva caracteristici esentiale:

  • verificati sa nu fie transparenti,
  • sa aiba tighelele intarite bine (riscati sa se rareasca, chiar rupa in fund si la buzunare),
  • sifonati-i in mana, apoi observati daca isi revin cand ii eliberati, daca se sifoneaza rapid si arata ca o carpa, lasati-i acolo si cautati altii dintr-o stofa mai buna,
  • trageti putin de material, daca cedeaza imediat si ramane deformat, o sa se labarteze repede la purtat si vor arata neingrijit,
  • nu-i spalati la temperaturi mai mari de 30 grade si evitati sa ii stoarceti puternic, mai bine se usuca mai lent si nu se deterioreaza tesatura,
  • cand si cand verificati-le nivelul de alb al inului, folositi Vanish, nu clor (strica tesatura mai repede), daca nu spalati de mana deloc, atunci aveti grija sa spalati rufele albe singure sau cumparati alb murdar, bej, ivoire.

Pantalonii din in - manevra vestimentara de vara

2. Pantalonii de in in vacanta

Cei foarte umflati, largi, cu pense adanci, cu aer retro, fustele pantaloni din in, asa numitii palazzo sa nu va lipseasa din bagajul de vacanta. Sunt extrem de comozi si va tolereaza toate plimbarile, mai ales daca nu sunt neaparat in culori foarte deschise, pe care riscati sa le alterati imediat.

Pantalonii din in - manevra vestimentara de vara

Imediat cum ajungeti in camera de hotel, scoateti-i din bagaj si atarnati-i in dulap, isi revin la forma initiala. Nu va stresati cu fierul de calcat, daca ii lasati putin in aburul de la dus, prinsi de umeras, fibra se intinde si isi revin.

Plus ca, sunt in, e vacanta, ce atata calcat si scos din cutie. Improvizati si sifonati cu dichis si calculat :)))!

aPantalonii din in - manevra vestimentara de vara Pantalonii din in - manevra vestimentara de vara

Dincolo de tabu-uri si clisee vestimentare, de comportament, social-estetice, o haina si modul in care “o scoti” cu stil in afara regulilor denota elasticitate mentala, flexibilitate in a aborda situatii de orice natura, oricat de imprevizibile, a vedea “out of the box” si a-ti asuma ca esti diferit poate de restul lumii, ca esti creativ, cand altii au incetat a fi.

In vacanta, ziua va purtati pantalonii din in cu tricou, tunici, costumul de baie pe dedesubt, seara curea, o camasa suflecata si bijuterii fantezie.

Credit foto: Pinterest.com

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.