Pantaloni imprimati – manevra vestimentara de primavara
Abia asteptam soarele plin si trotuarul uscat, erau semne ca puteam sa-mi port pantofii pe piciorul gol si pantalonii imprimati. Cumva, ii asociez cu vremea calda, mai ales ca toata iarna mi-am petrecut-o in stofe grele uni si jeansi…
Pentru ca influentele anilor 70 ne-au adus valuri de imprimeuri, regasite si pe pantaloni, au inceput dilemele si inertiile noastre vestimentare. Ne plac sau nu? Dar, parca pantalonii-s facuti sa fie uni? Daca ii cumpar, cu ce-i port? Ma ingrasa?
Ma stiti omul nuantarilor si al caii de mijloc, cel putin vestimentar. Chiar de ridicam din spranceana a precautie cand ni se arata pantalonii din stofe imprimate, zic sa ii privim ca pe o provocare si sa nu ne ferim.
Ne ingrasa?
In primul rand, atunci cand alegem o pereche de pantaloni imprimati, mai ales daca-i prima oara, sa fim atente la croiala si la tesatura. Este adevarat ca unele printuri dau o iluzie optica de marire, de volum, care poate fi temperata de croiala potrivita, de inaltimea tocului, de faptul ca marcam talia.
Iar de avem picioare subtiri, o silueta triunghi inversat sau baietoasa, un fund mic si coapse subtiri, ar fi de recomandat sa cautam pantaloni cu imprimeuri. Pentru a contrabalansa efectul lor de ingrosare, ajuta o stofa putin rigida, o croiala dreapta sau conica si dunga de pe fiecare crac al pantalonilor – aduce un efect de subtiere si ne inalta. De asemenea, conteaza si daca pantalonii au pense sau nu si de au buzunare false sau reale. Prezenta lor potenteaza efectul de ingrosare. Asadar, cautati-le sau evitati-le in functie de trebuinta.
Apoi, daca imprimeurile sunt asezate in randuri verticale, sunt dungi verticale, sunt destul de mici cat sa nu incarce, ci sa dea impresia de textura, atunci pantalonii nu va pun kilograme in plus, nici macar vizual.
Cu ce-i combinam/asortam
Dilema imprimeurilor revine, am mai dezbatut-o acum ceva vreme aici: Caracteristicile imprimeurilor si cum sa le alegi pe cele potrivite tie sau aici: Cum sa incepi sa porti imprimeuri.
Daca suntem inca in faza debutului in lumea imprimeurilor, atunci este mai sigur sa nu ne aventuram.
Sa scoatem rand pe rand din dulap:
- neutrele: bejurile, gri-urile, negrul, albul, bleumarinul si sa le punem in partea de sus, alaturi de printurile panatalonilor. Aceeasi manevra o putem aplica si la incaltaminte;
- culorile regasite in print: astfel ca o pereche de pantaloni capri cu imprimeu paisley indigo cu verde, va putea fi asociat cu tonuri de indigo sau verde;
- uni: reteta cea mai simpla este aceea de a purta pantalonii cu print cu o camasa, bluza, pulover intr-o singura culoare (ca-i camasa din bumbac, jeans etc.);
- culori complementare (contrastante) si analoage (asemanatoare) cu cele regasite in print. Le-am detaliat aici: Cum combinam culorile. Imaginati-va un pantalon cu printuri in nuante de verde si gri, vom putea sa-i punem alaturi mult albastru, indigo, turcoaz, dar si rosu, portocaliu, roz;
- cu alte printuri. Detalii aici: Cum sa combini printurile.
Seara/zi
Si una si cealalta daca ne plac si ii integram armonios in garderoba. Diferenta o face tesatura din care sunt croiti.
Matasea, brocartul, satinul, taftaua, eventual intr-o croiala mai larga, sunt companioane perfecte pentru seara. Stofa, bumbacul imprimat pot constitui zona de chic din garderoba de birou. Un pantalon cu un joc de linii alb-negru, chiar cu flori sau print geometric este perfect alaturi de o camasa alba pentru Casual Friday intr-un birou rigid sau in orice zi intr-unul creativ.
Ca sa nu mai zic ca dau aerul lejer, urban, dar feminin cu o doza de tomboy, tinutelor cu balerini sau pantofi Oxford purtati pe piciorul gol.
Va este de folos? Ce alte subiecte sa facem si desfacem, doamnelor? Stiti cat imi doresc sa aflu ce ganditi, simtiti fata de mine, interactiunea cu voi si articolele mele.
Credit foto: Pinterest.com
Votre,
Gabi Urda
5 Comments