Si tu…iti schimbi pantofii la serviciu

By  |  0 Comments
Departe de stil, dar aproape de deadline

Departe de stil, dar aproape de deadline

9 era ora oficiala de ajuns la birou si dupa incercari nereusite de a atinge acest prag temporal cu autobuzul, intr-o zi am decis sa merg pe jos. Pe tocuri. A doua zi am invatat ce sunt pantofii de schimb: balerini pentru plimbarile de dimineata pana la birou, apoi tocurile din sertar pentru stil si prezenta fashionista restul zilei.

Americanii ii numesc “commuting shoes”, pentru ca asa cum banuiati chiar de e in New York sau Bucuresti, femeile de birou, traverseaza orasul si schimba mai multe mijloace de transport in comun. Scari rulante, pavajul dur, denivelarile, multele minute de intarziere si, de aici, tendinta de a face jogging pana la birou, toate au dus la aceasta solutie: pantofii de schimb. In functie de stilul si preferintele purtatoarei, pantofii comozi pot fi alesi dintr-o gama destul de larga: de la adidasi, pana la balerini, slapi, mocasini, loafersi, tenesi etc.

Fashionistele: Cum cele aplecate catre un stil romantic, elegant vor alege balerinii, maxim pantofii Oxford, iar vara o vor coti catre sandale cu talpa plata, activele vor incalta trainers. Tendinta de a purta trainers, adica pantofii de antrenament cu aproape orice, dar mai ales cu haine din tesaturi rigide, stofe, cu slim si pencil, le poate face chiar sa se razgandeasca in privinta tocurilor de sub birou.

Credit: www.thesartorialist.com

Credit: www.thesartorialist.com

Bicilistele fashioniste: O alta categorie sunt cele care parcurg drumul pana la birou cu bicicleta. Fara sa dezvolt prea tare problema, eu fiind o biata amatoare care nu stie sa pedaleze decat impleticit si exclusiv in tenesi, si biciclistele adopta pantofii de schimb, mai ales daca se stiu cu o sedinta pe agenda de zi in care e nevoie sa te impui. A fi cat barbatii din companie de inalta, uneori ajuta.

Soferitele fashioniste: Chiar de nu schimbati mai multe mijloace de transport in comun si sofatul catre birou poate impune pantofi de schimb. Unele doamne chiar nu reusesc sa conduca incaltate cu tocuri, iar cele care o fac risca sa-si juleasca bunatate de pantofi.

Credit: www.thesartorialist.com

Credit: www.thesartorialist.com

Pantofii secreti: O alta categorie de pantofi de schimb la birou sunt cei care stau mereu in ultimul sertar de dosare: pantofii pentru situatii neprevazute, pantofii pentru zilele in care cocktailul de final de program a devenit de neevitat, la fel  masa cu clientii de care aproape uitasei, pantofii pe care i-ai adus ca sa te schimbi si care s-au tot inmultit, pentru ca mai singurele locuri in care porti tocuri sunt cele legate de locul de munca.

Meteorologia: Apoi si vremea te poate indrepta catre pantofi de schimb, caci toate stim cat de neplacut poate fi sa stai incaltata cat e ziua de lunga cu cizmele de cauciuc, care te-au scos din baltoace azi dimineata. La fel se intampla si pe zapada, polei sau alte neplaceri inghetate. Iti e drag sa-ti auzi tocurile pe podelele biroului, insa in nici un caz nu ai risca sa-ti strici cizmele din piele si peroneul in zloata iernii.

Melanie Griffith - Working Girl

Melanie Griffith – Working Girl

Voi ce pantofi de schimb incaltati?

Daca tot ma duc cu gandul la balet, as alege balerinii gri, moi, din piele intoarsa de la Sepala pe care ii gasiti la www.endra.ro:

Credit: www.endra.ro

Credit: www.endra.ro

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.