Tocurile medii – manevra vestimentara de primavara

By  |  2 Comments
Privirea spre picioare: tocuri medii!

Privirea spre picioare: tocuri medii!

“Higher is better” si-a cam pierdut curajul si incet-incet ne reamintim de tocurile anilor 50-60. Kitten heels s-au strecurat pisiceste in colectiile tuturor designerilor de pantofi satui de grimasele de durere ale clientelor care acum ceva ani parca-i amenintau cu sinuciderea de pe tocurile extra high

Compromisul perfect intre pantofii plati de fetita si stiletto-urile doamnelor, pantofii preferati ai lui Audrey Hepburn sunt asemenea ei – sexy si dulci.

Istorie de fashionista:

Stiletto-ul modern a fost creat in 1950 de catre designerul francez de pantofi Roger Vivier, care la vremea respectiva lucra pentru Dior. Chiar de a devenit napasta tuturor salilor de dans prin zgomotul pe care-l produceau si a fost interzis in anumite cladiri, noul si atat de senzualul toc punea in valoare siluetele feminine si taliile subtiri din colectia New Look a designerului Dior. Noii pantofi le modificasera purtatoarelor msicarile soldurilor, acentuate fiind si de pliseuri si de formele umflate ale fustelor. Dar, adolescentele respingeau pantofii josi si tinteau la stiletto, astfel ca s-au eschivat si au inceput antrenamentul pentru feminitate pe tocuri medii de 1,5 – 2 centimetri.

Audrey Hepburn si dragostea ei pentru tocuri kitten heels

Audrey Hepburn si dragostea ei pentru tocuri kitten heels

Imediat dupa ce Audrey Hepburn a devenit popularizatoarea lor, kitten heels au fost cei mai purtati pantofi ai anilor 50. Pantofii devenisera o marca de stil a actritei, astfel incat ajunsesera sa se numeasca “Sabrina heels”, intruchipau perfect tanara femeie scolita in Parisul sofisticat, dar pastrandu-si inca inocenta. Hepburn i-a purtat din nou in 1957, in filmul Funny Face pentru a ramane la fel de scunda ca partenerul sau Fred Astaire.

Mad Men si kitten heels era

Mad Men si kitten heels era

Kitten heels au fost inlocuite in anii 60 de catre platforme si tocurile patrate, insa nu au disparut niciodata complet. Au fost mereu o alternativa chic pentru femeile care lucrau la birouri. Insa tocurile medii aveau inca un as in maneca, Jackie O si aparitiile sale publice, care i-au readus in lumina. Era pantoful perfect pentru femeia care nu-si dorea sa fie cat barbatul sau de inalta, insa tinea la alura.

Solutia Jackie O a fost abordata si de catre alte femei celebre aproape la fel de inalte ca sotii lor, Michelle Obama si Carla Bruni-Sarkozy.

Jackie O si revenirea tocurilor confortabile

Jackie O si revenirea tocurilor confortabile

De ce: toc de la mic la 6 centimetri.

Confortabili: Port rar tocuri si de aceea picioarele mele sunt extrem de incantate de reaparitia tocurilor mici si medii. Aventura unei sambete extrem de lungi in care am ales sa port o pereche de botine cu tocuri de 10 cm, m-a pus pe ganduri. Picioarele se umflasera si ma chinuiam de durere, eram vesnica nemultumita pentru ca grimasele de durere nu-mi dispareau de pa fata. Ca un facut a doua zi in fata ochilor mi-au aparut multele fotografii cu femei care vin incaltate pana la birou cu balerini, iar la intrarea in cladire se schimba in tocuri.

Reclama vintage la pantofi cu varf ascutit si toc mic

Reclama vintage la pantofi cu varf ascutit si toc mic

Dar, de exista solutia atat de chic a pantofilor de pana la 6 centimetri, in care vei rezista cu zambetul pe buze toata ziua. Deschide mintea si dulapul de pantofi si adopt-o! Gata, de acum pantofii cu toc mediu nu vor mai fi considerati verisoara demodata si de compromis a stilleto-urilor. Icon-uri intr-ale stilului le poarta, iar colectiile tuturor designerilor au cel putin cateva perechi ca reprezentanti.

Revenirea mediilor

Revenirea mediilor

Chic: Pantalonii trei sferturi, fustele tea length sunt facute pentru pantofii cu toc mediu. Ca sa nu mai pomenesc de cat de bine or sa va slujeasca alaturi de jeansii skinny putin suflecati, alaturi de rochiile lungi care ating pamantul sau in zilele de birou lungi si obositoare cand va doriti fusta pencil, insa picioarele refuza cu incapatanare sa mai fie urcate pe tocurile inalte.

Michelle Obama si lungimile retro

Michelle Obama si lungimile retro

Vintage: Amintirea pantofilor mei lila cu toc de 3 cm gasiti intr-un second hand acum mai bine de sapte ani, a devenit realitate. Acum exista varianta lor noua in orice magazin de pantofi la curent cu tendintele. Iar, de va doriti un chilipir, scotociti prin second-uri, prin dulapurile vechi ale bunicii si mamei si scoateti la lumina tocurile lor de tinerete – sunt atat de “now & hot”.

Marilyn Monroe si pantofii cu toc cu care cucerea lumea

Marilyn Monroe si pantofii cu toc cu care cucerea lumea

Si de pe la noi exemple:

Il Passo si unele dintre cele mai potrivite alaturari, cel mai prafos roz, alaturi de lac negru

Sepala by Mihaela Glavan si tocurile medii baby blue

Condur by Alexandru si sandalele medii cu bareta

Pantofii de Heidi cu toc mediu dela Pantofica.ro

Ba chiar si Bata

Pantofi Lac Condur by alexandru Credit: www.condurbyalexandru.ro

Pantofi Lac Condur by alexandru Credit: www.condurbyalexandru.ro

Credit: www.pantofica.ro

Credit: www.pantofica.ro

Credit: www.condurbyalexandru.ro

Credit: www.condurbyalexandru.ro

Credit: www.sepala.ro

Credit: www.sepala.ro

 

Credit: www.bata.ro

Credit: www.bata.ro

Votre,

Gabi Urda

 

 

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.