Supa de pui cu morcov si paste alfabet & crutoane cu ulei de masline
Shy Cook, Anca Manescu, imi trimite alte retete in miez de noapte. Ce-i drept acum m-a gasit dantuind la o nunta, iar pe ea gatind. Este prima reteta cu ceva carne, de pe acest blog si, ca sa [practice what you preach], va recomand sa mancati putina carne, iar de se intampla sa fie de tara, crescuta bio si din surse controlate, sau, de se poate, deloc…
Ingrediente:
– 1 jumatate de piept de pui si 2 spinari
– 2 bucati bune de pastarnac,
– 2 radacini patrunjel,
– 1 capatana telina medie,
– 2 cepe medii,
– 1 ardei gras verde,
– 4 morcovi maricei
– 1 jumatate lingurita sare
– un praf de chilli sau piper
Asadar, se curata si se spala bine bucatile de pui, legumele, care de altfel, se si taie bucati mari-mari, morcovii se arunca in oala intregi. Apoi, se pun la fiert jumatatea de piept de pui, spinarile de pui, zarzavatul. Cand e carnea fiarta, se scoate tot intr-un castron, se strecoara supa si se spala oala in care au clocotit toate. Urmatorul pas este sa pui supa in oala de acum curata, tai morcovul rondele si il zvarli in zeama si rupi carnea bucatele si ii faci la fel. Daca e nevoie mai pui un litru de apa clocotita…ca sa fiarba la aceeasi temperatura, sarezi, pui putin piper sau chilli si 2 pumni mici de paste alfabet sau fidea. Fierbi inca 5 minute si gata.
Scoti din grasime, daca crezi ca e nevoie.
-
Crutoane:
Tai painea (preferabil franzela integrala sau neagra) bucati mici, le pui pe hartie de copt intr-o tava si le stropesti cu putin ulei de masline si sare. Le tii in cuptor, pana devin aurii. Poti adauga in functie de supa cu care le vei manca, rozmarin, busuioc, cimbru, tarhon, salvie sau alte combinatii de condimente. Eu le prefer pe cele astringente, care ajuta digestia.
Gata.
Pofta buna!