Deco-eco: Cum reciclezi umerasele de haine

By  |  0 Comments

Dupa cateva editii de Yard Sale in care am reusit sa-mi descongestionez dulapul de lucrurile nepurtate de ani, au ramas victime colaterale bietele umerase. Din sarma, lemn sau plastic, late cat pentru umerii paltoanelor, suple si subtiri pentru bluze usoare, cu cleme pentru fuste si pantaloni zic sa le redau utilitatea sub o alta forma…

1. Umerase imbracate in huse din material

Cumparati cateva cupoane de tesatura inflorata, ramase prin cosurile magazinelor de metraje, ori scotociti prin soldarile Ikea dupa bucati de draperie. Pasul doi ar fi sa masurati umerasele si sa croiti indemanatice un tipar triunghiular de imbracaminte pe care il veti coase la masina. Imbracati cu fustitele cele noi mai ales umerasele vechi din lemn care arata uzat sau pe cele subtiri din sarma, de genul celor primite la curatatorie. Dincolo de aspectul primavaratic, bluzele usoare din matase nu mai aluneca.

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

2. Umerase vopsite.

Bineinteles ca vorbim despre umerasele din lemn pe care le vom trata coloristic cu spray. E practic, rezultatul este rapid si, daca aveti grija sa intindeti pe jos ziare, fara riscuri! Ca sa nu spun ca-s super funky, parca nu-ti vine a le acoperi de haine.

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

3. Umerase cuier.

Cand am gasit ideea aceasta, i-am pus gand rau domnului mester. In holul cel nou vom avea un cuier  alb cu trei coarne din umerase vechi.

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

4. Umerase suport de revista.

Va rog evitati a-l pune in closet! 🙂 Chiar vorbesc serios, incropiti-va un colt de lectura in living sau chiar in bucatarie. Cateva cuie insirate in linie de care veti atarna umerase mai solide (revistele pot fi grele si le deformeaza pe cele din sarma subtire) si veti stii mereu unde sunt revistele, cartile, ziarele, cartile de bucate, care altfel ar fi stat insirate peste tot locul.

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

5. Umerase de fuste suport de fotografii

Clemele acelea pacatoase de care nu sta prins niciodata pantalonul, pot tine fotografii, mici colaje cu imaginile preferate. Mie una mi-a placut teribil si mi se pare ca-i atat de usor de realizat, iar efect decorativ este instant.

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

6. Umerase ca obiect decorativ

As vrea sa stiu sa va spun ce reprezinta acel obiect confectionat din insiruirea unor umerase, insa doar vi-l arat. Daca vreunul dintre voi il realizeaza, sa-mi dati de stire, imi doresc tare unul in tonuri marine de la alb ca spuma marii pana la baby blue, turcoaz si albastru gri ca marea furtunoasa.

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

7. Umera suport de bijuterii

Este ultima sugestie, sperand sa fie primul lucru de care va veti apuca cum de terminati de citit. Mi se pare asa un truc inedit si salvator de organizare a maldarului de coliere si lantisoare incurcate, ca oricare femeie ar trebui sa-l gaseasca la supermarket.

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

Credit: Pinterest.com

Hai, hai bricoleurs dragi impartasiti si cu altii ideile de aici! Sa ne organizam si sa reciclam umerasele vechi.

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.