Clatite din faina integrala umplute cu legume sotate cu vin

By  |  0 Comments
The Church of Pancakes, Andreas Nilsson si instalatia din 2,150 clatite

The Church of Pancakes, Andreas Nilsson si instalatia din 2,150 clatite

Cu o luna plina de mici evenimente cronofage, ajung acasa si-l gasesc rotind clatite. Pe care, aveam sa aflu apoi, ca le vom manca umplute cu acele legume pe care si le curatase intr-un castronel langa si din care eu rontaiam de zor. Au iesit atat de bune, incat am repetat experienta si a doua seara, de data asta cu ton, praz, capere si ulei de masline…

Ingrediente:

Clatite:

– 250 g faina integrala

– 2 oua

– 1 praf de sare

– lapte

– apa

Umplutura:

– 2 ardei capia

– 1 ceapa alba medie

– 3-4 catei usturoi

– 5-6 ciuperci pleurotus

– 1 jumatate de pahar de vin alb

– cascaval

– marar uscat sau crud

– chilli

– sare roz de Himalaya

– cateva linguri de ulei de masline

– ulei pentru prajit clatitele

– patrunjel verde

 

Asadar, il gasesti langa aragaz vanturand tigaia cu o clatita incapatanata, care nu se dezlipea. Marturisesc ca il privesc cu admiratie, eu nefacand clatite niciodata. Stiu ca suna bizar, insa reteta asta am ratat-o, nu pentru multa vreme.

Asadar, amesteci compozitia de clatite, cat sa aiba o consistenta buna de turnat cu polonicul in tigaie. Daca ti se pare prea groasa o mai subtiezi cu apa. Ungi tigaia cu putin ulei, o lasi la incins si pui primul polonic mic de aluat. Invarti bine tigaia, cat sa le imprastie uniform. Daca esti apt sa o arunci in aer, atunci faci procedura dupa ce ii dezlipesti putin marginile cu o spatula.

Pam-pam, s-au copt aproximativ 6-7 clatite mai groscioare, care acum se odihnesc pe o farfurie in asteptarea umpluturii. Cat timp maestrul invartea in aer clatitele, eu am tocat marunt legumele, care au fost sotate cu ulei de masline, chilli, sare, marar uscat si, la final, usturoi si vin. Dupa ce s-au inmuiat bine si s-a evaporat alcoolul din vin, le lasam la racorit. Impartim compozitia in patru sau cinci clatite pe care le rulam. Ultima parte a retetei include unsul unei tavi medii de yena cu unt si culcarea clatitelor, invelirea lor cu un strat de cascaval ras si coacerea cam 15 minute in cuptorul incins.

Cand se rumeneste usor cascavalul, sunt gata. Gata de mancat alaturi de o salata de spanac verde si un pahar de vin alb demisec…

Pofta mare, sa va priasca,

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.